کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
راه های پیشگیری از اختلالات یادگیریاختلالات یادگیری

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

با پیشگیری و مداخله مناسب، تقریباً همه کودکان در کلاس های ابتدایی می توانند خوب خواندن را بیاموزند.

روزی روزگاری شهری بود که زمین بازی آن در لبه یک صخره بود. هر چند وقت یک بار کودکی از صخره سقوط می کرد. در نهایت شورای شهر تصمیم گرفت که برای جلوگیری از ورود آسیب های جدی به کودکان کاری انجام دهد. اما پس از بحث های فراوان، شورا به بن بست رسید. برخی از اعضای شورا می خواستند در بالای صخره حصاری بگذارند، اما برخی دیگر می خواستند یک آمبولانس در پایین آن قرار دهند.

در این مثال، ایده قرار دادن آمبولانس در پایین صخره به وضوح احمقانه است. اگر بتوان جلوی آسیب را گرفت، منتظر ماندن برای آسیب دیدن کودکان و کمک به آنها در این صورت ظالمانه و غیرانسانی است. علاوه بر این، روشی بیهوده گران است چزا که هزینه یک آمبولانس بسیار بیشتر از یک حصار است.

با این حال، سیاست های دیرینه در آموزش ویژه، به خصوص برای کودکان دارای ناتوانی های یادگیری، بسیار شبیه این ایده نسنجیده است. مدارس معمولاً برنامه های بسیار خوبی را در مهدکودک، کلاس اول و بعد از آن ارائه می دهند، اما آنها با اطمینان می دانند که تعدادی از بچه ها عقب می مانند. به ویژه، تعداد معینی از کودکان با هوش عادی در یادگیری خواندن ناکام خواهند ماند. پس از مدتی، این کودکان به احتمال زیاد جدا می شوند و خدمات درمانی طولانی مدت اختصاصی دریافت می کنند ، یا برچسب ناتوانی های یادگیری خاص به آنها زده می شود و خدمات آموزشی ویژه ای به آنها ارائه می شود.

زمانی که این خدمات ارائه شوند، اکثر کودکان غالباً متوجه شده اند که در مهمترین وظیفه خود - یادگیری خواندن - شکست خورده اند. بر این اساس، آنها احتمالاً بسیاری از انگیزه، اشتیاق و انتظارات مثبت قبلی خود را از دست داده اند. مدارس سال‌ها برای عدم موفقیت دانش‌آموزان در کلاس‌های ابتدایی – در بحث آموزش ویژه و هزینه‌های آموزشی جبرانی – هزینه های زیادی را متحمل خواهند شد.

امروزه، اکثر کودکان دارای ناتوانی های یادگیری در بیشتر وقت مدرسه، آموزش فراگیر دارند. آموزش فراگیر بهتر از رها بودن شخص است، اما با ایده آل فاصله زیادی دارد. دانش‌آموزانی که دارای کاستی‌های تحصیلی هستند، اغلب خیلی کم توسط همسالان خود پذیرفته می‌شوند، با محتوای دروس مشکل داشته و عزت نفس پایینی دارند .

بدیهی است دانش‌آموزان موفق‌ شدن در اولین آموزش را بیشتر دوست دارند، بنابراین از آموزش ویژه و آموزش فراگیر اجتناب می‌کنند.

حتما مطالعه کنید : سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

چگونه می توان از ناتوانی های یادگیری پیشگیری کرد

پیشگیری از ناتوانی های یادگیری مستلزم کاوش در تجربیات اولیه یادگیری است که بین زمان تولد تا پنج سالگی رخ می دهد. از آنجا که این تجربیات نقش مهمی در پیشرفت تحصیلی دارند، این امر ضروری است.

هنگامی که کودکان در زمان ثبت نام در مدرسه، ناتوانی‌های یادگیری آشکاری دارند، این بدان معنی است که چیزی در محیط خارج از مدرسه، معمولاً خانه، بر کودک تأثیر منفی می‌گذارد.

برای جلوگیری از ناتوانی های یادگیری، یافته های پژوهشی، بر شناسایی و حذف عوامل خاصی در خانه تایید می کنند که از رشد طبیعی سیستم عصبی مرکزی کودک جلوگیری می کنند.

اگر والدین یا مراقب اصلی یک کودک در حال رشد یا کودکی با ناتوانی های یادگیری هستید، این مورد ممکن است سبک زندگی شما را تغییر دهد. تصمیم گیری برای ایجاد تغییر در زندگی کودک یک تصمیم مهم است که والدین یا مراقب کودک باید بگیرند.

با حذف علل از خانه خود از اختلالات یادگیری پیشگیری کنید

برای جلوگیری از اختلالات یادگیری، به دنبال تغذیه نامناسب، آلرژی به مواد غذایی، مواد شیمیایی سمی و فلزات سنگین باشید. کمبود خواب و فعالیت بدنی نیز عوامل دیگری هستند که ممکن است در رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی کودک اختلال ایجاد کنند. و مهمتر از آن، زمانی که این عوامل مضر حذف شوند، مغز به رشد و عملکرد طبیعی باز می گردد.

این اقدامات ساده به تنهایی برای 98 درصد از کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری مفید هستند.

حذف محرک های مضر و سایر منابع آسیب زا از محیط کودک ابتدا مستلزم تعهد والدین یا مراقبین برای شناسایی و حذف آنها است. پس از تعهد، یک بازه یادگیری کوتاه مورد نیاز است، که در آن والدین یا مراقبین با آنچه باید به دنبال آن باشند و اینکه در صورت یافتن آن چه کاری باید انجام دهند، آشنا می شوند. محققان گزارش می دهند که در برخی موارد، روش های پیشنهادی تنها در چند روز به نتیجه مطلوب رسیده اند.

باز هم، پیشگیری از اختلالات یادگیری وظیفه ای است که فقط والدین یا مراقب کودک می توانند آن را انجام دهند، زیرا محیطی را ایجاد می کنند که کودک در آن زندگی می کند. این کار می تواند یک چالش بزرگ باشد، اما قابل انجام است.

با حذف علل از خانه خود، ناتوانی های یادگیری را درمان کنید
به بیان ساده، برای درمان یا مداخله درمانی ناتوانی‌های یادگیری در خانه، همان کارهایی را انجام می‌دهید که برای پیشگیری از آنها انجام دادید. پیشگیری و درمان در خانه یکسان است.

  • اطمینان حاصل کنید که کودک به چیزی که می خورد حساسیت ندارد (غلات بدون روکش قند برای صبحانه).
  • مطمئن شوید که او حداقل 8 ساعت می خوابد.
  • مطمئن باشید که او با اسپری مو، ذرات گرد و غبار، موی حیوانات خانگی، محصولات تمیز کننده، دود سیگار یا سایر سموم محیطی مسموم نشده است.

اگر کودکتان را در مدرسه ثبت نام کرده اید، هرچه مداخله زودتر انجام شود، نتیجه بهتری خواهد داشت. اگر به نظر می رسد کودک مشکلات یادگیری دارد، آنها را زودتر شناسایی کنید. مداخله زودهنگام، با تطبیق‌های کلاسی مناسب و تکنیک‌های آموزشی، بهترین نتیجه را می دهد. بدن انسان توانایی بی نهایتی برای انطباق، تنظیم و بازگشت به عملکرد طبیعی در هنگام حذف آسیب دارد.

اطلاعات مورد نیاز به صورت خلاصه و برای کاربرد فوری در مواجهه با این چالش ها عبارتند از:

  • داشتن تعهد،
  • توانمند ساختن خود با اطلاعات مورد نیاز ،
  • بکارگیری اطلاعات،
  • وقت دادن به مدت چند روز.

سپس منتظر رفتار معلم او باشید. او آنقدر از پیشرفت فرزند شما راضی خواهد شد که با او رفتار متفاوتی خواهد داشت و این حتی باعث بهتر شدن او خواهد شد.

به یاد داشته باشید، شما در این تلاش تنها نیستید. آموزش، مشاوره، و مداخلات حرفه ای از خدمات تیم کلینیک رسش در دسترس شماست. ما از طریق فرآیند کاملی که برای درمان یا پیشگیری از ناتوانی های یادگیری می باشد، دست شما را می گیریم. برای گرفتن نوبت با ما تماس بگیرید.


منبع محتوا : understanding-learning-disabilities
اشتراک

مطالب مشابه

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اگر کودک با اعداد مشکل داشته باشد یا نمرات آزمون ریاضی او پایین بوده اما در سایر دروس خوب عمل کنند ، می توانند دچار یک اختلال یادگیری به نام دیسکلکولیا ریاضی باشند.

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند.

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

نارساخوانی یا دیسلکسیا نوعی اختلال یادگیری است که بر نحوه پردازش زبان نوشتار و گاهی گفتار افراد تأثیر می گذارد. نارساخوانی در کودکان معمولاً باعث می شود کودکان در یادگیری خواندن و نوشتن صحیح مشکل داشته باشند.

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

برای دانستن اینکه علائم دیسلکسیا یا نارساخوانی چگونه با سن تغییر می کنند و اینکه در چه زمانی به دنبال چه علائمی باشیم شما را به خواندن این مطلب دعوت می کنیم.

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

جسیکا میزاک ، دکترای روانشناسی کودک و مدیر مرکز کمک و شفا ، توضیح می دهد که سه اختلال یادگیری شایع وجود دارد که به طور معمول تشخیص داده می شوند، برای دانستن آنها به خواندن مقاله ادامه دهید.

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری می تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با ناتوانی های خود ایجاد کنند. کمک گرفتن زود هنگام احتمال موفقیت آنها در مدرسه و بعداً در زندگی را افزایش می دهد.

دیس گرافی چیست؟

دیس گرافی چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

تلاش برای پیشگیری از اختلالات یادگیری، توانایی کودک شما را برای یادگیری افزایش می دهد. فرزندان والدینی که فعالانه‌تر هستند، یادگیری بهتری دارند. با پیشگیری و مداخله مناسب، تقریباً همه کودکان در کلاس های ابتدایی می توانند خوب خواندن را بیاموزند.

علائم و تشخیص ناتوانی یادگیری در بزرگسالان

علائم و تشخیص ناتوانی یادگیری در بزرگسالان

اگر اختلال یادگیری تشخیص داده نشود، فرد می تواند سال ها با مشکل مواجه شود زیرا حمایت مناسبی دریافت نکرده است. در مورد علائم ناتوانی یادگیری در بزرگسالان و نحوه تشخیص آن بیاموزید.

کاردرمانی اختلالات یادگیری و میزان اثربخشی این درمان

کاردرمانی اختلالات یادگیری و میزان اثربخشی این درمان

کار‌درمانی در اختلال یادگیری به شکل های مختلف از بیمار حمایت میکند. کاردرمانگر در ابتدا به بررسی مهارت‌های مختلف بیمار ازجمله مهارت‌های حرکتی،‌ بینایی،‌ شنوایی و ... می‌پردازد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید