کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
درمان اختلالات یادگیریاختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹

اختلالات یادگیری چیست؟

ناتوانی های یادگیری  یا اختلالات یادگیری ، اصطلاحی کلی برای گروه گسترده ای از مشکلات یادگیری هستندکه از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیسلکسیا
  • دیسکلکولیا
  • دیس گرافی
  • دیس پراکسی
  • آفازی / دیس فازی 
  • اختلالات پردازش شنوایی و بینایی

درمان اختلالات یادگیری

کودکان دارای ناتوانی در یادگیری می توانند موفق شوند و موفق نیز می شوند.

مواجهه با این احتمال که کودک شما یک اختلال یادگیری دارد بسیار دشوار است. هیچ پدر و مادری نمی خواهد رنج فرزند خود را ببیند. ممکن است از خود بپرسید که این چه معنایی می تواند برای آینده فرزند شما داشته باشد ، یا نگران باشید که چگونه مدرسه را پشت سر بگذارد. شاید نگران این باشید که به دلیل مشکلات یادگیری فرزندتان ، ممکن است به او بر چسب "کند ذهن" بزنند یا او را به کلاس ضعیف تری ببرند.

اما نکته مهمی که باید بخاطر بسپارید این است که اکثر بچه های دارای ناتوانی در یادگیری دقیقاً مانند بقیه باهوش هستند. فقط باید نوع آموزش آنها متناسب با سبک های یادگیری مخصوص آنها باشد. با اطلاعات بیشتر در مورد کلیات ناتوانی های یادگیری ، و به طور ویژه مشکلات یادگیری فرزند خود ، می توانید به زمینه سازی موفقیت آنها در مدرسه و خارج از مدرسه کمک کنید.

اگر نگران هستید ، منتظر نمانید

اگر مشکوک هستید که مشکلات یادگیری فرزند شما ممکن است به کمک ویژه ای نیاز داشته باشند ، لطفاً در گرفتن کمک تأخیر نکنید. هرچه زودتر پیش بروید ، شانس فرزندتان برای دستیابی به پتانسیل کاملش بیشتر می شود.

درمان اختلالات یادگیری

فرایند تست و تشخیص اختلالات یادگیری

تشخیص اختلال یادگیری یک فرایند است. این فرایند شامل آزمایش ، گرفتن شرح حال و معاینه توسط یک متخصص آموزش دیده است. یافتن یک مرجع معتبر مهم است. از مدرسه فرزند خود شروع کنید و اگر آنها نتوانستند به شما کمک کنند ، از پزشک ، دوستان و خانواده خود که با موفقیت با مشکلات یادگیری مقابله کرده اند ، سوال کنید.

انواع متخصصانی که قادر به بررسی و تشخیص ناتوانی های یادگیری هستند عبارتند از:

  • روانشناسان بالینی
  • روانشناسان مدرسه
  • روانپزشکان کودک
  • روانشناسان تربیتی
  • روانشناسان رشد
  • متخصصان اعصاب و روان
  • سایکومتریست ها
  • کار درمانگر (اختلالات حسی را که می تواند منجر به مشکلات یادگیری شود آزمایش می کند)
  • زبان و گفتار درمانگر

گاهی اوقات برای دستیابی به تشخیص دقیق چند متخصص خدمات را به صورت یک تیم هماهنگ می کنند. آنها ممکن است از معلمان فرزند شما درخواست کمک کنند. سپس می توان برای خدمات آموزشی ویژه یا گفتاردرمانی در سیستم مدرسه توصیه هایی ارائه داد. اگر مدرسه دولتی مناسب نباشد ، یک مدرسه غیر انتفاعی که در زمینه درمان اختلالات یادگیری تخصص دارد ، می تواند جایگزین خوبی باشد.

درمان اختلالات یادگیری

درمان های مختلف اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری هیچ درمانی ندارند ، اما مداخله زودهنگام می تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با ناتوانی های خود ایجاد کنند. کمک گرفتن زود هنگام احتمال موفقیت آنها در مدرسه و بعداً در زندگی را افزایش می دهد. اگر ناتوانی های یادگیری درمان نشوند ، کودک ممکن است احساس ناامیدی کند که می تواند باعث کاهش عزت نفس و سایر مشکلات برای او شود.

متخصصان می توانند با استفاده از نقاط قوت کودک و یافتن راه هایی برای جبران نقاط ضعف او ، در یادگیری مهارت ها به کودک کمک کنند. اقدامات درمانی بسته به ماهیت و میزان ناتوانی متفاوت است.

کلینیک جامع ‌توانبخشی رسش در سال 1395 در غرب تهران(خیابان آزادی)، توسط دکتر داریوش نیکبخت متخصص و اسیب شماس گفتار و زبان و آناتومیست در جهت ارائه ی خدمت به کودکان و بزرگسالان نیازمند خدمات توانبخشی تاسیس گردیده است. برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

خدمات آوزشی ویژه

کودکانی که مبتلا به اختلالات یادگیری هستند می توانند خدمات آموزشی ویژه دریافت کنند. قانون آموزش افراد دارای معلولیت ایجاب می کند که مدارس دولتی آموزش های پشتیبانی ویژه کودکان معلول را به صورت رایگان ارائه دهند.
قوانین ایجاب می کند که کودکان در محیطی مناسب با کمترین محدودیت برای آنها، آموزش داده شوند. این بدان معنی است که محیط آموزش باید متناسب با نیازها و مهارتهای کودک باشد و در عین حال محدودیتهای مربوط به تجارب معمول یادگیری را به حداقل برساند.

برنامه های آموزشی فردی

کودکانی که واجد شرایط خدمات آموزش ویژه هستند ، یک برنامه آموزش فردی یا IEP دریافت می کنند. این برنامه آموزش شخصی و کتبی:

  • اهداف کودک را لیست می کند
  • خدماتی را که کودک دریافت خواهد کرد مشخص می کند
  • متخصصانی را که با کودک کار می کنند لیست می کند

چگونگی واجد شایط بودن برای آموزش ویژه

برای واجد شرایط بودن جهت دریافت خدمات ویژه ، کودک باید توسط سیستم مدرسه ارزیابی شود , گایدلاین ها در مورد او صدق کنند. والدین و مراقبین می توانند با مسئولین مدرسه یا مسئول هماهنگی آموزش ویژه آنها تماس بگیرند تا از نحوه ارزیابی فرزندشان آگاه شوند.

مداخلات درمانی برای اختلالات یادگیری

مداخلات درمانی برای اختلالات یادگیری خاص

در ادامه فقط چند مورد از روش های کمک به کودکان دارای اختلالات یادگیری خاص آورده شده است.

دیسلکسیا یا نارساخوانی (Dyslexia5)

فنون تدریس فشرده. این موارد می تواند شامل رویکردهای خاص ، گام به گام و بسیار روشمند برای آموزش خواندن با هدف ارتقا مهارت های زبان گفتاری و زبان نوشتاری باشد. این تکنیک ها معمولاً از نظر تعداد دفعات و زمان تمرین سنگین تر هستند و به صورت گروه های کوچک یا تک به تک انجام می شوند.
تغییرات کلاس. معلم ها باید به دانش آموزان مبتلا به دیسلکسیا وقت بیشتری برای انجام تمارین بدهند و از تست های ضبط شده استفاده کنند تا به کودک اجازه دهد سوالات را به جای خواندن، بشنود.
استفاده از فناوری. کودکان مبتلا به نارساخوانی ممکن است از گوش دادن به کتاب های صوتی یا استفاده از برنامه های کلمه سازی بهره مند شوند.

دیسگرافی (Dysgraphia)

ابزارهای مخصوص. معلمان می توانند امتحانات شفاهی داشته باشند ، باید به کودک اجازه داده شود به جای نوشتن گزارش ، فایل ویدیویی ضبط کند. نرم افزارهای رایانه ای می توانند کودکان را قادر به تولید متن نوشتاری کند.
استفاده از فناوری. به کودک مبتلا به دیسگرافی می توان آموزش داد به جای نوشتن با دست ، از برنامه های پردازش لغت ، از جمله برنامه های تبدیل گفتار به متن هستند ، یا ضبط کننده صدا استفاده کنند.
کاهش نیاز به نوشتن. معلمان می توانند یادداشت ها ، رئوس مطالب و جزوه های درسی چاپ شده ارائه دهند.

برای اطلاعات بیشتر مطلب "دیسگرافیا" را بخوانید.

دیسکلکولیا (Dyscalculia)

تکنیک های بصری. معلمان می توانند تصاویر مسسئله ها را کشیده و به دانش آموز نشان دهند که چگونه از مدادهای رنگی برای تفکیک بخشهایی از مسئله استفاده کند.
کمک به حافظه. شعر و موسیقی می تواند به کودک در به یاد آوردن مفاهیم ریاضی کمک کند.
کامپیوترها. کودک مبتلا به دیسکلکولیا می تواند از کامپیوتر برای تمرین و انجام تکالیفش استفاده کند.

کلینیک جامع ‌توانبخشی رسش در سال 1395 در غرب تهران(خیابان آزادی)، توسط دکتر داریوش نیکبخت متخصص و اسیب شماس گفتار و زبان و آناتومیست در جهت ارائه ی خدمت به کودکان و بزرگسالان نیازمند خدمات توانبخشی تاسیس گردیده است. برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.


اشتراک

مطالب مشابه

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اگر کودک با اعداد مشکل داشته باشد یا نمرات آزمون ریاضی او پایین بوده اما در سایر دروس خوب عمل کنند ، می توانند دچار یک اختلال یادگیری به نام دیسکلکولیا ریاضی باشند.

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند.

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

نارساخوانی یا دیسلکسیا نوعی اختلال یادگیری است که بر نحوه پردازش زبان نوشتار و گاهی گفتار افراد تأثیر می گذارد. نارساخوانی در کودکان معمولاً باعث می شود کودکان در یادگیری خواندن و نوشتن صحیح مشکل داشته باشند.

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

برای دانستن اینکه علائم دیسلکسیا یا نارساخوانی چگونه با سن تغییر می کنند و اینکه در چه زمانی به دنبال چه علائمی باشیم شما را به خواندن این مطلب دعوت می کنیم.

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

جسیکا میزاک ، دکترای روانشناسی کودک و مدیر مرکز کمک و شفا ، توضیح می دهد که سه اختلال یادگیری شایع وجود دارد که به طور معمول تشخیص داده می شوند، برای دانستن آنها به خواندن مقاله ادامه دهید.

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری می تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با ناتوانی های خود ایجاد کنند. کمک گرفتن زود هنگام احتمال موفقیت آنها در مدرسه و بعداً در زندگی را افزایش می دهد.

دیس گرافی چیست؟

دیس گرافی چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

راه های پیشگیری از اختلالات یادگیری

تلاش برای پیشگیری از اختلالات یادگیری، توانایی کودک شما را برای یادگیری افزایش می دهد. فرزندان والدینی که فعالانه‌تر هستند، یادگیری بهتری دارند. با پیشگیری و مداخله مناسب، تقریباً همه کودکان در کلاس های ابتدایی می توانند خوب خواندن را بیاموزند.

علائم و تشخیص ناتوانی یادگیری در بزرگسالان

علائم و تشخیص ناتوانی یادگیری در بزرگسالان

اگر اختلال یادگیری تشخیص داده نشود، فرد می تواند سال ها با مشکل مواجه شود زیرا حمایت مناسبی دریافت نکرده است. در مورد علائم ناتوانی یادگیری در بزرگسالان و نحوه تشخیص آن بیاموزید.

کاردرمانی اختلالات یادگیری و میزان اثربخشی این درمان

کاردرمانی اختلالات یادگیری و میزان اثربخشی این درمان

کار‌درمانی در اختلال یادگیری به شکل های مختلف از بیمار حمایت میکند. کاردرمانگر در ابتدا به بررسی مهارت‌های مختلف بیمار ازجمله مهارت‌های حرکتی،‌ بینایی،‌ شنوایی و ... می‌پردازد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید