کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
بازی درمانیخدمات کلینیک رسش

بازی درمانی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی (Play Therapy) نوعی از درمان است که عمدتا برای کودکان استفاده می شود.به این دلیل که کودکان ممکن است نتوانند احساسات خود را پردازش کنند یا مشکلاتشان را برای والدین یا بزرگسالان دیگر بیان کنند.

بازی درمانی کودکان اوتیسم گرچه به ظاهر شبیه بازی معمولی است اما می تواند بسیار اثربخش باشد.

یک درمانگر آموزش دیده می تواند از زمان بازی برای مشاهده و فهم جنبه هایی از مشکلات کودک استفاده کند. سپس می تواند به کودک در کشف احساسات و مقابله با آسیب های حل نشده اش کمک کند. از طریق بازی ، کودکان می توانند راه حل های های جدید کنار آمدن با مشکلات و جایگزین کردن رفتارهای نامناسب را بیاموزند.

بازی درمانی توسط متخصصان مختلف بهداشت روان مانند روانشناسان و روانپزشکان،رفتاردرمانگرها، کاردرمانگر ها ، فیزیوتراپیست ها و مددکاران اجتماعی انجام می شود.

حتما بخوانید: بهترین بازی و فعالیت برای کودکان اوتیسم

فواید بازی درمانی

بر اساس موسسه بین المللی بازی درمانی، تا 71 درصد از كودكانی كه به بازی درمانیروی می آورند ، ممكن است تغییرات مثبتیرا تجربه کنند.

برخی از کودکان ممکن است با کمی تردید کار خود را شروع کنند ، اما به مرور اعتماد به درمان بیشتر می شود. با افزایش حس راحتی و قوی تر شدن ارتباط ، کودک در بازی خود خلاق تر یا کلامی تر می شود.

بعضی از مزایای بازی درمانی عبارتند از:

  • قبول مسئولیت بیشتر درمورد برخی رفتارها
  • توسعه استراتژی های مقابله ای و مهارت های خلاقانه حل مسئله
  • احترام به خود
  • همدلی و احترام به دیگران
  • کاهش اضطراب
  • یادگیری تجربه و بیان کامل احساسات
  • مهارتهای اجتماعی قوی تر
  • روابط خانوادگی قویتر
  • بازی درمانی همچنین می تواند استفاده از زبان را تشویق کند یا مهارت های حرکتیدرشت و ظریف را بهبود بخشد.

اگر کودک شما دارای بیماری روحی یا جسمی است، بازی درمانی جایگزین داروها یا سایر روش های درمانی لازم نمی شود. از بازی درمانی می توان به تنهایی یا در کنار سایر روش های درمانی استفاده کرد.

چه زمانی از بازی درمانی استفاده می شود

اگرچه افراد در هر سنی می توانند از بازی درمانی بهره مند شوند ، این روش معمولاً در کودکان بین 3 تا 12 سال استفاده می شود. بازی درمانی در شرایط مختلفیکمک کننده است از جمله:

  • مواجه با فرایندهای پزشکی ، بیماری مزمن یا مراقبت تسکینی
  • تاخیر در رشد یا اختلالات یادگیری
  • مشکلاترفتاری در مدرسه
  • رفتار پرخاشگرانه یا عصبانی
  • مشکلات خانوادگی ، مانند طلاق ، جدایی یا مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده
  • حوادث طبیعییا حوادث تروما
  • خشونت خانگی ، سوء استفاده ، یا بی توجهی
  • اضطراب ، افسردگی ، غم و اندوه
  • اختلالات خوردن و توالت رفتن
  • اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)
  • اختلال طیف اوتیسم (ASD) 

بازی درمانی

بازی درمانی چگونه عمل می کند؟

بین کودکان و بزرگسالان کمی فاصله ارتباطی وجود دارد. واضح است بسته که کودکان بسته به سن و مرحله رشد ، مهارت های زبانی بزرگسالان را ندارند. آنها ممکن است چیزی را احساس کنند ، اما در بسیاری از موارد ، یا نمی توانند آن را به یک بزرگسال بیان کنند یا یک فرد بالغ قابل اعتمادی برای بیان آن ندارند.

از طرف دیگر ، بزرگسالان می توانند نشانه های کلامی و غیرکلامی کودک را به اشتباه تسفیر کرده و یا به طور کل نبینند.
کودکان از طریق بازی جهان و جایگاه خود را در آن را درک می کنند. بازی فضایی است که آنها آزادند تا احساسات درونی و عمیق ترین احساسات خود را به نمایش بگذارند. اگر بدانید دنبال چه چیزی هستید ، اسباب بازی ها می توانند مانند نماد عمل کرده و معنای بیشتری پیدا کنند.

از آنجا که کودک در دنیای بزرگسالان نمی تواند به اندازه کافی خود را ابراز کند ، درمانگر خود را هم سطح او کرده و در دنیای کودک به او می پیوندد.

هنگام بازی ، کودک ممکن است گارد کمتری داشته باشد و تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاشتن احساسات خود داشته باشد. اما تحت فشار نیستند. آنها این کار را در زمان خودشان و با روش ارتباطی خاص خود انجام می دهند.

بازی درمانی بسته به درمانگر و نیازهای خاص کودک متفاوت خواهد بود. برای شروع ، ممکن است درمانگر بخواهد کودک فقط بازی را مشاهده کند. آنها همچنین ممکن است بخواهند مصاحبه های جداگانه ای با کودک ، والدین یا معلمان او انجام دهند.

پس از ارزیابی دقیق ، درمانگر برخی اهداف درمانی را تعیین می کند ، در مورد محدودیت هایی که ممکن است لازم باشد تصمیم می گیرد و برنامه ای برای نحوه ادامه کار تدوین می کند.

بازی درمانگرها بر روی نحوه کنار آمدن کودک با دوری از والدین تمرکز می کنند ، اینکه چگونه به تنهایی بازی می کنند و هنگام بازگشت والدین چگونه واکنش نشان می دهند.

چگونگی تعامل کودک با انواع مختلف اسباب بازی ها و تغییر رفتار آنها از جلسه ای به جلسه دیگر می تواند موارد زیادی را نشان دهد. آنها ممكن است از بازی به عنوان یك مكانیسم تسكین دهنده برای كنترل ترس و اضطراب ، یا برای بهبودی و حل مشكل استفاده كنند.

بازی درمانگرها از این مشاهدات به عنوان راهنمایی برای مراحل بعد استفاده می کنند. هر کودک متفاوت است ، بنابراین درمان متناسب با نیازهای فردی او خواهد بود. با پیشرفت درمان ، می توان رفتارها و اهداف را دوباره ارزیابی کرد.

در برخی مواقع ، درمانگر ممکن است والدین ، خواهر و برادرها یا سایر اعضای خانواده را به بازی درمانی بیاورد. این به عنوان فیلیال تراپی (بازی درمانی مبتنی بر فرزند) شناخته می شود. این می تواند به آموزش حل تعارض ، پیشرفت درمان و بهبود پویایی خانواده کمک کند.

مطلب پیشنهادی : همه چیز درباره موسیقی درمانی

جلسات معمولاً 30 دقیقه تا یک ساعت طول می کشند و هفته ای یکبار یا بیشتر برگزار می شوند. اینکه چه تعداد جلسات لازم است به کودک و میزان پاسخگویی او به این نوع درمان بستگی دارد. درمان می تواند به صورت جداگانه یا گروهی انجام شود.

بازی درمانی می تواند هدایت شده یا بدون هدایت باشد. در روش هدایت شده ، درمانگر با تعیین اسباب بازی ها یا بازی هایی که در جلسه استفاده می شوند ، جلسه را رهبری می کند. درمانگر با هدف خاصی بازی را جلو می برد.

روش بدون هدایت ساختارمندی کمتری دارد. کودک می تواند اسباب بازی ها و بازی ها را به دلخواه خود انتخاب کند. آنها آزادند تنها با چند دستورالعمل و چند تذکر بازی را به روش خود انجام دهند . درمانگر از نزدیک مشاهده می کند و در صورت لزوم دخالت می کند.

جلسات باید در محیطی برگزار شوند که کودک احساس امنیت کند و محدودیت های کمی وجود داشته باشد. درمانگر ممکن است از تکنیک هایی استفاده کند که شامل موارد زیر هستند:

  • تجسم خلاق
  • قصه گویی
  • نقش آفرینی
  • تلفن های اسباب بازی
  • عروسک های خیمه شب بازی ، عروسک پولیشی و ماسک
  • عروسک ها ، اسباب بازی شخصیت ها
  • هنرو صنایع دستی
  • آب بازی و شن بازی
  • قطعات و اسباب بازی های ساختنی
  • رقص و حرکت خلاقانه
  • نمایش موزیکال

بازی درمانی

نمونه هایی از بازی درمانی

بسته به کودک و موقعیت ، درمانگر کودک را به سمت روشهای خاصی از بازی راهنمایی می کند یا اجازه می دهد که او خودش انتخاب کنند. روشهای زیادی وجود دارند که درمانگر می تواند از بازی درمانی برای شناخت کودک و کمک به آنها برای کنار آمدن با مشکلاتشان استفاده کند.

به عنوان مثال ، ممکن است درمانگر به کودک یک خانه عروسکی و چند عروسک پیشنهاد دهد و از او بخواهد برخی از مشکلاتشان در خانه را برطرف کند. یا ممکن است برای بازآفرینی چیزی که استرس آور یا ترسناک است کودک را ترغیب به استفاده از عروسک های خیمه شب بازی کند.

آنها ممکن است از کودک بخواهند داستان "روزی روزگاری" را تعریف کند تا ببیند کودک ممکن است چه چیزی را به معرض نمایش بگذارد. یا ممکن است داستان هایی بخوانند که مشکلی مشابه با فرزند شما را حل می کند. از این روش به عنوان کتاب درمانی نیز یاد می شود.

ممکن است در حالی که کودک در حال نقاشی یا رنگ آمیزی است سوالاتی از او بپرسد تا سعی کند بینشی در مورد روند فکری او بدست آورد. یا برای تقویت حل مسئله ، همکاری و مهارت های اجتماعی در کودک کبازی های مختلفی را انجام دهد.

حتما بخوانید: گفتاردرمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

بازی درمانی برای بزرگسالان

بازی فقط برای بچه ها نیست ، بازی درمانی هم همینطور. نوجوانان و بزرگسالان نیز می توانند در بیان احساسات درونی خود با کلمات مشکل داشته باشند. بزرگسالانی که ممکن است از بازی درمانی بهره مند شوند معمولا دارای مشکلات زیر هستند:

  • ناتوانی های فکری
  • زوال عقل
  • بیماری مزمن ، مراقبت تسکینی و مراقبت آسایشگاهی
  • مصرف مواد
  • تروما و آزار جسمی
  • مسائل مربوط به مدیریت خشم
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • مسائل کودکی حل نشده

هنگام کار با بزرگسالان ، یک درمانگر ممکن است از نقش بازی کردن یا شن درمانی برای کمک به شما در برقراری ارتباط با احساساتی که گفتن آنها دشوار است استفاده کند. این روش های درمانی می توانند به شما کمک کنند تا روی استراتژی های مقابله با سناریوهای خاص کار کنید.

بازی کردن ، چه بازی سرگرم کننده ، چه هنرو صنایع دستی و چه موسیقی و رقص ، می تواند به شما کمک کند تا از استرس های زندگی روزمره راحت شده و آرام شوید.

هنر درمانی ، موسیقی درمانی و حرکت می تواند به آسیب های پنهان کمک کند و باعث بهبودی شود. با راهنمایی یک درمانگر مجرب ، بازی می تواند ابزاری ارزشمند در رساندن شما به مکانی باشد که می خواهید.

بازی درمانی برای بزرگسالان ممکن است به عنوان مکمل سایر درمان ها و داروها استفاده شود. همانند کودکان ، درمانگر بازی درمانی را متناسب با نیازهای خاص شما تنظیم می کند.

بازی درمانی


سخن نهایی

بازی درمانی نوعی روش درمانی است که از بازی برای کشف و مقابله با مسائل روانشناختی استفاده می کند. این درمان می تواند به تنهایی ، خصوصاً در کودکان ، یا همراه با سایر روشهای درمانی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

برای بهره مندی بیشتر از بازی درمانی ، به دنبال یک متخصص بهداشت روان با تجربه در این نوع درمان باشید. پزشک اطفال یا پزشک عمومی شما می توانند به شما در این خصوص کمک کنند.

برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

بازی درمانی

بازی درمانی

بازی درمانی (Play Therapy) نوعی از درمان است که عمدتا برای کودکان استفاده می شود.به این دلیل که کودکان ممکن است نتوانند احساسات خود را پردازش کنند یا مشکلاتشان را برای والدین یا بزرگسالان دیگر بیان کنند.

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور که با نام تله ریهب (Tele-Rehabilitation) نیز شناخته می شود توسط متخصصانی انجام می شود که با استفاده از این فناوری راحت هستند.

تست هوش استفورد بینه و وکسلر

تست هوش استفورد بینه و وکسلر

علاقه به هوش به هزاران سال پیش برمی گردد. اما اولینتست هوش(IQ) زمانی ابداع شد که آلفرد بینه ، روانشناس ، مأمور تشخیص دانش آموزانی شد که به کمک آموزشی نیاز داشتند. اگرچه این روش محدودیت های خود را دارد و مشابه های زیادی دارد که از اندازه گیری های سختگیرانه کمتری استفاده می کنند ، تست هوش بینه به عنوان روشی برای مقایسه هوش در سراسر جهان شناخته شده است.

کار درمانی ذهنی

کار درمانی ذهنی

کار درمانی ریشه در بهداشت روان دارد. کاردرمانی ذهنی به کودکانی که به دلیل اختلالات مختلف، در مراحل رشدی و نقاط عطف رشدی تاخیر داشته اند کمک می کند تا حداکثر توانایی را کسب کرده و اختلاف سن رشدی و تقویمی خود را به حداقل برسانند.

گفتاردرمانی

گفتاردرمانی

گفتاردرمانی ارزیابی و درمان مشکلات ارتباطی و اختلالات گفتاری است. این کار توسط آسیب شناسان گفتار زبان (SLP) انجام می شود که اغلب از آنها به عنوان گفتاردرمانگر یاد می شود.

اختلالات یادگیری در کودکان

اختلالات یادگیری در کودکان

آیا کودک شما در مدرسه مشکل دارد، از خواندن با صدای بلند ، نوشتن مقاله یا سر و کله زدن با ریاضیات می ترسد؟ در اینجا میخواهیم نحوه شناخت انواع مختلف اختلالات یادگیری و علائم آنها را به شما بگوییم.

کاردرمانی جسمی

کاردرمانی جسمی

در کاردرمانی جسمی به شما می آموزد چگونه با شرایط سازگار شوید. این نوع درمان می تواند به شما کمک کند تا بتوانید هر نوع فعالیتی را در مدرسه ، محل کار یا خانه خود انجام دهید. یاد می گیرید که در صورت نیاز به ابزار ها، چطور از آنها استفاده کنید...

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

صوت درمانی یا موسیقی درمانی از فواید موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی و آرامش استفاده می کند. شخصی که تحت درمان قرار می گیرد ، تحت نظارت و تجربه یک متخصص آموزش دیده قرار می گیرد.

اتاق حسی

اتاق حسی

یک فضای آرام و با نور ملایم را که پر از چراغهای جذاب ، صداهای آرامبخش و تابهای نرم و راحت است ، تصور کنید. مانند یک زمین بازی است اما به جای سوزاندن انرژی اضافی ، برای استراحت در نظر گرفته شده است. این یک اتاق حسی یا محیط چند حسی است.

کاردرمانی کودکان -  آیا فرزندم به کاردرمانی نیاز دارد؟

کاردرمانی کودکان - آیا فرزندم به کاردرمانی نیاز دارد؟

در کاردمانی کودکان ، ما با هم یک برنامه مداخله فردی ایجاد می کنیم تا فرزند شما بتواند از پتانسیل کامل خود استفاده کند. ما به منظور بهبود کیفیت زندگی فرزندان شما، درمان را به صورت تک به تک ، گروهی، با هدایت والدین ، پشتیبانی در خانه و مدرسه و همچنین کارگاه های آموزشی برای والدین و معلمین ارائه می دهیم.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. پریسا سلیمیپریسا سلیمی
    0

    با عرض سلام و عرض ادب پسرم 7 ساله است .فوبیای تنهایی داره دکتر 15 جلسه بازی درمانی تجویز کرده میخواستم از قیمت هر جلسه بازی درمانی و زمان اون بپرسم ممنونم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      خدا قوت زمان بازی درمانی برای هرجلسه ۴۵ دقیقه و حتی با نظر تراپیست تا ۱.۵ ساعت می باشد.

  2. شقایق دهقانیشقایق دهقانی
    0

    سلام ممنون از مطلب خوبتون ببخشید من یک دختر 3 ساله دارم که اصلا به اطرافیان ارتباط برقرار نمی کنه و فقط در صورت نزدیک شدن افراد به او داد می زنه می خواستم ببینم بازی درمانی تاثیری در ایشون داره می تونه با ما کمک کنه ممنون میشم توضیح بدید بهم ؟

  3. طاهره صادقیطاهره صادقی
    0

    با سلام هدف از بازی درمانی چیه من مقاله رو خوندم ممنون میشم به صورت خلاصه توضیح بدید ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. هدف از بازی درمانی رساندن کودک به استقلال، افزایش مهارت های ارتباطی کودک، افزایش اعتماد بنفس، افزایش قوه ی درک و شناخت کودک و بهبود عملکرد کودک در محیط های مختلف می باشد.

  4. ستاره عشقیستاره عشقی
    0

    من دخترم 5 سالش هست و پیش فعالی شدید داره آیا بازی درمانی برای کودکان دختر من مفید هست ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      معمولا کودکان بیش فعال به علت مشکلات توجه و تمرکز تحمل نشستن و بازی کردن با اسباب بازی هارو ندارن وبیشتر اسباب بازی هارو میشکنن و خراب میکنن. یکی از اهداف بسیار مهم‌ بازی درمانی بهبود صبر و تحمل کودک و آموزش بازی کردن صحیح با اسباب بازی ها و توجه و تمرکز کودک می باشد.

  5. رضا جعفریرضا جعفری
    0

    معمولا برای گرفتن بهترین نتیجه درمانی چند جلسه نیاز به بازی درمانیه ممنون میشم توضیح بدید با تشکر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      بسته به سطح مشکل کودک ممکنه از حداقل ۱۵ جلسه تا بیشتر بازی درمانی نیاز باشه تا به هدف نهایی برسیم.

  6. رقیه نوریرقیه نوری
    0

    من پسرم خیلی جیع می زنه و مشکل برقراری ارتباط داره آیا بازی درمانی برای کودکی که مشکلات رفتاری مثله جیغ زدن، گریه و قشقرق داره کمک کننده ست ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. بله طی بازی درمانی یکی از اهدافی که درمانگر دنبال می کنه، بهبود ارتباط موثر و کنترل رفتار کودک. اگه کودکتون دارای این مشکلات به شدت بازی درمانی توصیه میشه.

  7. سمیه ابوذریسمیه ابوذری
    0

    با سلام. بچه ی من نمیتونه با بچه ها بازی کنه، بلد نیست چطور بازی کنه و معمولا بهش بازی نمیدن، آیا بازی درمانی میتونه بهش کمک کنه؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با سلام. دقیقا یکی از اهداف بازی درمانی بهبود مهارت های ارتباطی کودک و رساندن کودک به کودکان همسن می باشد. در واقع کودک طی بازی درمانی می تونه مهارت های ارتباطی درست و بازی کردن با همسالان را یاد بگیرد.

  8. محمد شفانلومحمد شفانلو
    0

    بازی درمانی بصورت انفرادیه یا گروهی ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      بسته به نوع و شدت مشکل داره. ممکنه بصورت انفرادی باشه و یا گروهی، و همچنین گاها میتونه در ابتدا انفرادی باشه و بعد یه مدت به شکل گروهی برگزار بشه

  9. حسن رضاییحسن رضایی
    0

    خیلی ممنون میشم توضیحاتی در مورد اینکه بازی درمانی برای چه اختلالاتی استفاده میشه و مناسبه به من بدید ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      برای تمامی اختلالات رشدی و شناختی بخصوص اختلالات ارتباطی و طیف اتیسم، بیش فعالی، تاخیر گفتار و زبان، اختلالات و مشکلات رفتاری کودکان و....

  10. سمانه افشارسمانه افشار
    0

    لطفا توضیحی به من بدید که بازی درمانی برای چه گروه سنی مناسبه ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      برای کودکان ۳ سال به بالا معمولا خیلی عالی جواب میده

  11. مریم مومنیمریم مومنی
    0

    من زیاد با این موضوع آشنا نیستم پسر من مشکل ارتباط با دیگران رو داره می خوام بدونم توی بازی درمانی بیشتر از چه بازی هایی استفاده می شه؟؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      بسته به مشکل کودک میتونیم از ابزار ها و بازی های مختلفی استفاده کنیم که بطور کلی شامل اسباب های مختلف، عروسک ها  ماکت های حیوانات و ...شن و ماسه، ابزارهای موسیقی،کتاب و...باشه

  12. اسماعیل صادقیاسماعیل صادقی
    0

    ممنون میشم توضیح بدید که بازی درمانی در کلینیک شما توسط چه متخصصی انجام میشه ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      بازی درمانی به شکل تخصصی توسط روانشناس متخصص بازی درمانی که مدرک دانشگاهی و تجربه ی کافی و داره انجام میشه اما به شکل عمومی میتونه جزیی از جلسات توانبخشی هر کودکی باشه.

  13. جواد ظریفیجواد ظریفی
    0

    دخترم ۴ ساله است ولی از نظر گفتاری ضعیف است، به این خاطر کلاس گفتار درمانی میبرم ولی دخترم تو کلاس گریه میکنه من نگران دخترم که ضعف درگفتار داره واصلا هم با درمانگرها همکاری نداره بازی درمانی میتونه کمک کنه که دخترم خوب صحبت کنه لطفا من راهنمایی کنید.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام و خسته نباشید مادر عزیز کودک در این سن زیاد دوست ندارد قانون رو رعایت کنه و انچه رو قبول دارد که خودش دوست دارد برای درمان دخترتون باید درمانگر روش های متفاوتی رو بکار بگیرد تا با سلیقه دخترتون هم تراز باشد ویکی از روش ها بازی درمانی هست که میتونه محیط درمان رو برای کودک جذاب کنه و هرانچه لازم جلسات درمانی است در قالب بازی از کودک خواست

  14. جعفر امامیجعفر امامی
    0

    پسر من ۸ ساله است و تشخیص اختلال یادگیری گرفته ،کلاس های اموزشی میبرم ولی درکنار کلاس اموزشی میخواستم بدونم بازی درمانی چه کمکی میتونه به پسرم بکنه ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام و عرض ادب بله یکی از درمان هایی که میتوان برای کودکی که دچار اختلال یادگیری هست نام برد بازی درمانی است که میتونه برای کودک درکنار سایر درمان ها اعم ار کاردرمانی ذهنی و گفتار درمانی و...داشته باشد چرا که با استفاده از روش های مختلف بازی درمانی به ارتقاع سطح تفکر و حافظه فعال پسرتون کمک میشه و با انجام بازی های متنوع به اموزش مفاهیم و ضعف های پسرتون پرداخته میشه

  15. زهرا نوریزهرا نوری
    0

    پسر من ۱۰ ساله است و تو طیف اتیسم است از نظر گفتاری متوسط ولی با کسی ارتباط نمیگیره دوست داره برای خودش بازی کنه و تو خودش باشه کاردرمانش گفته که کلاس های بازی درمانی ببرم میخواستم بدونم ایا کودکی که اتیسم و ۱۰ سالشه بازی درمانی براش خوبه ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام و عرض ادب در جواب سوال شما باید بگم بله بازی درمانی یکی از روش های درمانی هست که برای کودکانی که اختلال اتیسم دارن میتونه مناسب باشه چرا که این کودکان از لحاظ ارتباطی و مسائل اجتماعی بسیار ضعیف هستن و میتوان با در نظر گرفتن ضعف کودک بازی هایی با کودک انجام داد که هدف مند باشهبرای پسر شما اگه بازی درمانی گروهی رو لحاظ کنن میتونه کمک شایانی کنه چرا که این کودکان غالبا از این که در گروه پذیرش نشن هراس دارن و این ترس باعث میشه که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار باشن و تنهایی بازی کردن انتخاب کنن

  16. فتانه غلامیفتانه غلامی
    0

    پسرم ۵ ساله است و با مراجعه به پزشک تشخیص بیش فعالی دادن پسرم خیلی بی قرار اصلا نمیشینه هرچه اسباب بازی گرفتم خیلی زود خراب میکنه و همه چیز پرت میکنه و اصلا اجازه نمیده دوستاش با اسباب بازی هاش بازی کنه کلاسهای کاردرمانی رو میبرم دیگه واقعا خسته شدم از این شرایط در ضمن مهد کودک هم به خاطر جنب و جوش زیاداجازه نمیدن تو مهد باشه میشه بنده رو راهنمایی کنید ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام و عرض ادب مادر عزیز کودکی که بیش فعال هست و تحرک زیادی دارن در وحله اول مداخلات دارویی در کنار کاردرمانی درکی حرکتی است و درمانگر باید دقیق از نظر مشکلات حسی، هم، کودک رو ارزیابی کند و مشکلات حسی کودک رو برطرف کرد و در کنار کاردرمانی پیشنهاد میشه بازی درمانی برای کودکانی که بیش فعالی دارن میتونه کارآمد باشه و حتما باید با کارشناس بازی درمان صحبت کرد که چه اسباب بازی هایی و چه بازی هایی برای کودک شما مناسب هست که هم در قالب بازی بشه مشکلات پسرتون رو برطرف کرد کودکی که بیش فعالی دارن اغلب بازی های نشستی براش دشوار هست و این بچه ها از تمرکز پایینی برخوردار هستن و به حتم دقت دیداری و شنیداری کودک پایین است باید بازی هایی که انتخاب میشه اصولی باشه پیشنهاد من برای پسرمون هم جلسات انفرادی بازی درمانی است که از نظر مشکلات رفتاری هم مورد ارزیابی قرار بگیرد هم جلسات بازی درمانی گروهی که بتونه با هم سن و سال خود یاد بگیره چطور ارتباط برقرار کنه و چگونه بازی کنه بعد از جلسات بازی درمانی میتونه به صورت ساعتی در مهد حضور داشته باشه

  17. علی رحیمیعلی رحیمی
    0

    پسرم دو سال چهار ماهست کلام نداره فقط چند کلمه محدود تشخیص فوق تخصص مغز واعصاب تاخیره و تشخیص روانشناس اتیسم هست نظر فوق تخصص مغز و اعصاب شروع گفتار درمانی از این ماه ولی نظر دکترای روانشناسی که اتیسم میباشد فعلا فقط بازی درمانی ست نمیدونم چه کار بکنم میترسم سن طلایی گفتار درمانی از بین بره لطفا بنده رو راهنمایی کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام و عرض ادب پدر عزیز هر دو متخصص با توجه به ارزیابی حضوری که داشتن نظر خودشون گفتن ولی به نظر من فعلا تشیخص هر چه باشه ،درمان ،حضور کودکتون در توانبخشی هست.چرا که هم گفتاردرمان و بازی درمان در تیم توانبخشی هست .حال باید کودک رو کارشناسان توانبخشی ارزیابی کنه و با توجه به همکاری کودک درمان رو شروع کرد.کارشناس گفتار درمانی با تغییر روش درمان در قالب بازی ، میتونه انچه که از جلسه درمانی میخواد به کودک شما کمک کند

  18. زهرا فرمانیزهرا فرمانی
    0

    سلام دخترم ۵ ساله است با توجه به شرایط زندگی که این مدت داشتم از دخترم غافل شدم و دیدم دخترم اون دختر شاد و پرحرف دیگه نیست با دوستاش بازی نمیکنه و لجباز و پرخاشگر شده با مراجعه به روانشناس کودک ایشون صلاح دیدن کودکم رو مهد بذارم ولی تو مهد هم دخترم با کسی بازی نمیکرد حتی بچه های رو میزد که مجدد به دکتر مراجعه کردم گفتن که بازی درمانی رو شروع کنم میخواستم بدونم بازی درمانی رو کجا مراجعه کنم و اینکه بازی درمانی چه کمکی برای دختر من میکنه ؟ممنون از راهنماییتون

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با سلام و عرض ادب کلاس های بازی درمانی در موسسه های توانبخشی اجرا میشود که کارشناس بازی درمانی با دیدن کودک و مشاوره با والدین یه سری اطلاعات لازم رو بدست میارد و اروم اروم وارد دنیای کودک میشه چرا که کودک نمیتونه انچه رو بر زبان بیاره در قالب بازی اجرا میکند و درمانگر با رویکرد های بازی مشکل رو شناسایی میکند و در قالب بازی سعی در درمان آن مشکل میکند .این مشکلات میتونه افسردگی باشه استرس و ترس و ....باشه بعضا جلسات بازی درمانی به صورت انفرادی یا گروهی خواهد بود که اگه انفرادی باشه یا کودک محور خواهد بود که کودک شروع کننده بازی خواهد بود و درمانگر با توجه به آن بازی هدف خود رو دنبال میکند. ویا دستوالعملی خواهد بود که درمانگر شروع کننده بازی است .که اکثرا در جلسات اولیه برای تشخیص مشکلات از کودک محور استفاده میشه رفته رفته بازی ها به خواسته درمانگر خواهد بود

سوال خود را از ما بپرسید