کلینیک جامع توانبخشی رسش
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
نکات مهم برای تغذیه کودکان بیش فعال ADHD که باید بدانیدبیش فعالی

نکات مهم برای تغذیه کودکان بیش فعال ADHD که باید بدانید

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۱ فروردین ۱۴۰۰

ADHD و ناهار دست نخورده، یک مشکل خیلی طبیعی!

اگر بعد از مدرسه ظرف ناهار کودک خود را باز می کنید و غذای او را دست نخورده می بینید ، نگران نباشید. شما تنها نیستید. بعضی اوقات کودکانی که از داروهای محرک اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) استفاده می کنند گرسنه نمی شوند. و اطمینان یافتن از اینکه وقتی که در مدرسه هستند غذا می خورند، آسان نیست . فقط غذاهای مورد علاقه آنها را بسته بندی کنید و از معلمشان بخواهید که به آنها یادآوری کند که غذا بخورند. اگر این کار را نکردند ، مشکلی نیست - می توانید بیشتر روی وعده های غذایی آنها در خانه تمرکز کنید. آنها مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت خواهند کرد.

یک صبحانه مفصل به آنها بدهید

آیا کودک شما کم خوراک است؟ قبل از اینکه صبح ها داروی خود را مصرف کند به او غذاهای پرکالری بدهید. بیکن و تخم مرغ را دوست ندارد؟ برای صبحانه یک برگر یا یک تکه پیتزای باقیمانده و یک میوه به او بدهید. بچه ها برای تأمین سوخت مورد نیاز روزانه و رشد به مواد مغذی و کالری نیاز دارند.

برایشان زیاد اسنک آماده کنید

هنگامی که قند خون آنها پایین می آید ، ممکن است بدخلق شوند و تمرکز خود را از دست بدهند. اسموتی ماست یک میان وعده بسیار عالی است. پروتئین آنها را در مسیر خود نگه می دارد و می تواند از تغییرات خلقی جلوگیری کند. میوه ها و تخم کتان را که دارای امگا 3 سالم هستند ، برای تقویت بیشتر اضافه کنید. آجیل ها دارای پروتئین و کالری بوده و برای یک میان وعده یا وعده غذایی کامل برای افراد کم خوراک مناسب هستند. می توانید به جای اسموتی با ماست معمولی آن را با ماست یونانی آماده کنید.

غذا را جذاب کنید

برخی از کودکان مبتلا به ADHD به اندازه کافی غذا نمی خورند زیرا به سرعت از وعده های غذایی کسل می شوند. به آنها بشقابی بدهید که توجه آنها را به خود جلب کند. برای شکل دادن به ساندویچ ها از قالب استفاده کنید. غذا را در بشقاب طوری بچینید که یک طرح یا شکل یک چهره را ایجاد کند. برای جذاب تر شدن وعده غذایی ، از سس ها و چاشنی ها استفاده کنید. همچنین این ایده هم می تواند مفید باشد که به کودک اجازه دهید در خرید مواد غذایی و تهیه ناهار جذاب خود کمک کند. انجام این کار به آنها کمک می کند تا بیشتر به خوردن غذای خود علاقه مند شوند.

حتما مطالعه کنید : درمان های اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

میزان کمتری از غذاهای پرکالری را سرو کنید

اگر داروها، کودک شما را از غذا دور نگه می دارند ، ابتدا غذاهای محبوب او را سرو کنید – با این کار اشتهای آنها بیشتر خواهد شد. با غذاهای پر کالری مانند گوشت و غلات شروع کنید. تکه های کوچک می تواند جذابیت بیشتری داشته باشند. هنگام تهیه سبزیجات ، پنیر یا روغن زیتون اضافه کنید تا میزان کالری دریافتی آنها را افزایش دهید.

چه آنها کم خوراک باشند و چه از روی بی حوصلگی پرخوری کنند ، یک متخصص تغذیه یا متخصص اطفال می تواند به شما کمک کند که در هر دو حالت انتخاب های سالمی داشته باشید.

شام های آرام تری داشته باشید

آیا بچه شما بعد از چند لقمه از دور میز بلند می شود؟ عادتهای شام خود را تغییر دهید. سعی کنید فضا را آرام کنید. بگذارید به عنوان همراه در کنار شما بنشینند. نورها را کم کنید یا موسیقی آرامبخش پخش کنید. آنها را از آینه ها یا پنجره هایی که ممکن است حواس آنها را از غذا پرت کند ، دور نگه دارید. از آنها درباره اتفاقاتی که در طول روز افتاده است سوال کنید.

زمان وعده های غذایی انعطاف پذیر داشته باشید

کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در زمان های معین گرسنه نباشند. برای آنها وقت بگذارید. سعی کنید شام خانوادگی را دیرتر بخورید. یا به بچه هایی که خیلی گرسنه نیستند یک وعده غذای سبک بدهید و بعداً در عصرانه به آنها میان وعده بدهید. غذای فاسد نشدنی را روی میز بگذارید ، تا بچه ها با از بین رفتن اثر داروهایشان و بازگشت گرسنگی بتوانند غذا بخورند.

آیا باید استفاده از افزودنی های غذایی را ممنوع کنید ؟

ما به طور قطع نمی دانیم که افزودنی های غذایی یا رنگ های خوراکی روی علائم و نشانه های ADHD تأثیر می گذارند یا نه. اگر می خواهید از مصرف آنها خودداری کنید ، انجام این کار هیچ خطری ندارد. چند ماه آن را امتحان کنید تا ببینید به شما کمکی می کند یا نه.

رژیم های غذایی خاص مانند رژیم بدون گلوتن چطور؟ رعایت هر نوع رژیم غذایی که در آن مقدار زیادی از غذاها را محدود کنید ، دشوار است و ممکن است باعث مشکلات تغذیه ای شود. ابتدا با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید.

حتما مطالعه کنید : آیا تغذیه در اختلال تقص توجه و بیش فعالی نقش دارد ؟

آب پرتقال و داروهای ADHD

مراقب نوشیدنی های اسیدی مانند آب پرتقال یا آب گریپ فروت باشید. برخی از آبهای مرکبات می توانند در عملکرد داروهای ADHD تداخل ایجاد کنند. به جای آب پرتقال در صبح که وقت مصرف داروی کودک است ، شیر یا سایر نوشیدنی های غیر مرکباتی را استفاده کنید.

نحوه برخورد با کودکان بد غذا

بسیاری از بچه ها بد غذا هستند ، خواه داروهایی را که اشتهای آنها را سرکوب می کند بخورند یا نه. اگر کودک شما غذای جدید را رد کرد ، منصرف نشوید. ممکن است 10 بار یا بیشتر طول بکشد تا فقط یکبار آن را بچشند. حداقل یک ماده غذایی را که دوست دارند در بشقاب قرار دهید.

مهم تر از همه: آرام باشید ، ادامه دهید

همیشه ترغیب بچه های مبتلا به ADHD به غذا خوردن آسان نیست. اما می توانید این کار را به مرور انجام دهید. در هنگام شام وارد بحث نشوید و چیزی از آنها نخواهید. اگر اصرار کنید فرزندتان یک وعده غذایی را تمام کند ، یا وقتی می گوید گرسنه نیست غذا بخورد ، نتیجه معکوس خواهد داشت. آنها ممکن است روی حرف خود پافشاری کنند و این موضوع وعده غذایی را ناخوشایند کند.

با جریان پیش بروید. گزینه های مقوی را استفاده کنید. غذا خوردن کودک را در هنگام گرسنگی آسان تر کنید تا همه بتوانند سالم و شاد باشند.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص درمان و مراقبت از بیمار اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.


منبع محتوا : Webmd
اشتراک

مطالب مشابه

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

برخی تحقیقات نشان می دهند که ژن ها بزرگترین فاکتور در تعیین میزان ابتلا به ADHD هستند. بعلاوه ، ژنها بلوکهای سازنده ساختمان بدن ما هستند. ما ژنهای خود را از والدین خود به ارث می بریم.

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

همه انواع اختلال نقص توجه و بیش فعالی به یک یا چند ویژگی گره خورده اند. اختلال ADHD با بی توجهی و نیز رفتار بیش فعالی-تکانشی مشخص می شود. این رفتارها غالباً در سه نوع بروز می کنند.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

آیا دخترتان به جای درس خواندن برای امتحان دائما در حال رویا پردازی است؟ این دختران ممکن است در معرض خطر اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD) باشند.

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

قبل از تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی، لازم است بدانید که چگونه اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اتیسم می توانند اشتباه گرفته شوند و بفهمید که چه زمانی با هم همپوشانی و ارتباط دارند.

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوعی اختلال است که بر مغز و رفتار تأثیر می گذارد. هیچ درمانی برای قطعی آن شناخته نشده است ، اما چندین گزینه می تواند به درمان کودک شما کمک کنند و علائم آنها را مدیریت کند.

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی تأثیر بگذارد.

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.در این مقاله 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود...

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که رژیم غذایی باعث اختلال رفتاری بیش فعالی شود. اما، تحقیقات نشان می دهند که برای برخی از افراد ، تغییرات رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم ADHD کمک کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. فهیمه حدادیفهیمه حدادی
    0

    سلام .ببخشید پسرم از ۶ سالگی ریتالین مصرف میکنه الان ۱۲ سالش هست . زمان مدرسه ریتالین بهش می دادم . تابستان بطور منظم بهش ندادم .مدتی هست که رفتارش دوباره مثل قبل شده .واز روی فکر کار انجام نمیده و کارهای کمتر از سن خودش انجام میده . دروغگو شده خیلی نگرانش هستم .نمی‌دانم چکار کنم شنیده بودم تا ۱۳ سالگی خوب میشه .لطفا راهنمایی کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام بیش فعالی اگر به موقع درمان بشود بسیاری از استعدادهای کودک شکوفا می شود و در صورت عدم درمان چه بسا مشکلات فرد با افزایش سن عوض می شود و با فرد همراه است. در کنار دارو درمانی نیازمند خدمات توانبخشی می باشید، دارو به تنهایی کافی نیست و کمکی به درمان نمی کند دارو جنبه ی کنترل کنندگی و نگهدارندگی دارد.

سوال خود را از ما بپرسید