کلینیک جامع توانبخشی رسش
انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها
انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالیبیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در کودکان تشخیص داده می شود. یک اختلال رشد عصبی است که باعث رفتارهای مختلف ADHD و مختل کننده می شود. علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی اغلب شامل مشکل در تمرکز ، بی حرکت ماندن و منظم بودن است. بسیاری از کودکان علائم این اختلال را تا قبل از 7 سالگی نشان می دهند ، اما برخی از آنها تا بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند. تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص ADHD تأثیر بگذارد.

به عنوان یک والدین ، مهم است که مراقب همه علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی باشید و تصمیمات درمانی را فقط بر اساس جنسیت قرار ندهید. هرگز تصور نکنید که علائم ADHD برای هر کودک یکسان است. دو خواهر و برادر می توانند ADHD داشته باشند اما درعین حال علائم متفاوتی را نشان دهند و به درمان های مختلف بهتر پاسخ دهند.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی و جنسیت

طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ، پسران سه برابر بیشتر از دختران تحت تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی می گیرند. این اختلاف لزوماً به این دلیل نیست که دختران کمتر مستعد این اختلال حساس هستند. بلکه احتمالاً به این دلیل است که علائم ADHD در دختران به طور متفاوتی بروز می کند. علائم اغلب ظریف تر و در نتیجه شناسایی آنها دشوارتر است.

یک بررسی نشان داده است که پسران مبتلا به ADHD معمولاً علائم بیرونی مانند دویدن و تکانشگری را نشان می دهند. از طرف دیگر ، دختران مبتلا به ADHD به طور معمول علائم درونی را نشان می دهند. این علائم شامل کم توجهی و عزت نفس پایین است. پسران همچنین از نظر جسمی بیشتر پرخاشگر هستند ، در حالی که دختران بیشتر از نظر کلامی پرخاشگری می کنند.

از آنجایی که دختران مبتلا به ADHD اغلب مشکلات رفتاری کمتری نشان می دهند و علائم آنها کمتر قابل توجه است ، مشکلات آنها اغلب نادیده گرفته می شود. در نتیجه ، آنها برای ارزیابی یا درمان ارجاع نمی شوند. این می تواند در آینده به مشکلات اضافی منجر شود.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که اختلال نقص توجه و بیش فعالی تشخیص داده نشده می تواند بر عزت نفس دختران تأثیر منفی بگذارد. حتی می تواند بر سلامت روان آنها تأثیر بگذارد. پسران مبتلا به ADHD معمولاً سرخوردگی های خود را ظاهر می کنند. اما دختران مبتلا به ADHD معمولاً درد و عصبانیت خود را به درون می ریزند. این امر دختران را در معرض خطر بیشتر افسردگی ، اضطراب و اختلالات بلع قرار می دهد. دختران مبتلا به ADHD تشخیص داده نشده نیز بیشتر از دختران دیگر در مدرسه ، محیط های اجتماعی و روابط شخصی دچار مشکل می شوند.

حتما مطالعه کنید : آنچه باید در مورد ام اس خوش خیم (خفیف ) بدانید

تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی در دختران

دختران مبتلا به ADHD اغلب جنبه های بی توجهی این اختلال را نشان می دهند ، در حالی که پسران معمولاً ویژگی های بیش فعالی را نشان می دهند. رفتارهای بیش فعالی به راحتی در خانه و کلاس شناسایی می شود زیرا کودک نمی تواند آرام بنشیند و رفتاری تکانشی یا خطرناک دارد. رفتارهای بی توجهی اغلب ظریف تر هستند. بعید است کودک در کلاس اخلال ایجاد کند ، اما از انجام وظایف محروم می شود ، فراموشکار می شود یا فقط "خسته" به نظر می رسد. این را می توان با تنبلی یا ناتوانی در یادگیری اشتباه گرفت.

adhd در دختران

از آنجا که دختران مبتلا به ADHD معمولاً رفتار "بیش فعالی" را از خود نشان نمی دهند ، ممکن است علائم آن به اندازه پسران آشکار نباشد. علائم شامل:

  • کناره گیر شدن
  • عزت نفس پایین
  • اضطراب
  • اختلال فکری
  • مشکل در پیشرفت تحصیلی
  • بی توجهی یا تمایل به "خیال پردازی"
  • مشکل در تمرکز
  • به نظر می رسد که گوش نمی دهند
  • پرخاشگری کلامی ، مانند اذیت کردن ، طعنه زدن یا صدا زدن با نام

تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی در پسران

اگرچه ADHD  اغلب در دختران کم تشخیص داده می شود ، اما در پسران نیز نمی توان از آن غافل شد. به طور رایج ، پسران پرانرژی دیده می شوند. بنابراین اگر آنها بدوند و بازی کنند ، ممکن است به سادگی "پسر است دیگر " به آنها حیای نشوید. منابع معتبر نشان می دهد پسران مبتلا به ADHD ، بیش فعالی و تکانشگری بیشتری نسبت به دختران گزارش می کنند. اما تصور اینکه همه پسران مبتلا به ADHD ، بیش فعال یا تکانشی هستند ، اشتباه است. بعضی از پسران جنبه های بی توجهی این اختلال را نشان می دهند که ممکن است تشخیص داده نشود زیرا از نظر جسمی مشکلی ندارند.

جیغ زدن

علائمی را که اکثر مردم هنگام شنیدن ADHD تصور می کنند ، نشان می دهند. آنها عبارتند از:

  • تکانشگری یا "نمایش های حرکتی"
  • بیش فعالی ، مانند دویدن و ضربه زدن
  • عدم تمرکز ، از جمله بی توجهی
  • ناتوانی در آرام نشستن
  • پرخاشگری جسمی
  • بیش از حد صحبت کردن
  • مکالمات و فعالیتهای افراد دیگر را مرتبا قطع می کنند

حتما مطالعه کنید : کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

اگرچه علائم ADHD ممکن است در دختران و پسران متفاوت باشد ، اما درمان برای آنها حیاتی است. علائم ADHD با افزایش سن کاهش می یابند ، اما هنوز هم می تواند بسیاری از جنبه های زندگی را تحت تأثیر قرار دهند. افراد مبتلا به ADHD اغلب با مشکلاتی در مدرسه ، کار و روابطشان دست و پنجه نرم می کنند. همچنین احتمال ابتلا به سایر مشکلات از جمله اضطراب ، افسردگی و اختلالات یادگیری بیشتر است. اگر ابتلا به ADHD در کودک خود مشکوک هستید ، او را در اسرع وقت برای معاینه به پزشک برسانید. تشخیص سریع و شروع درمان می تواند علائم را بهبود بخشد. همچنین می تواند از بروز سایر اختلالات در آینده جلوگیری کند.

سوال:

آیا گزینه های درمانی متفاوتی برای پسران و دختران مبتلا به ADHD وجود دارد؟

پاسخ:

گزینه های درمانی اختلال نقص توجه و بیش فعالی در دختران و پسران مشابه است. به جای در نظر گرفتن تفاوت های جنسیتی ، پزشکان تفاوت های فردی را در نظر می گیرند زیرا هر کس به شکل خاصی به دارو پاسخ می دهد. به طور کلی ترکیبی از دارو و درمان بهترین نتیجه را دارد. این بدان دلیل است که هر علامت ADHD تنها با دارو کنترل نمی شود.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص درمان و مراقبت از بیمار اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.


اشتراک

مطالب مشابه

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

صوت درمانی یا موسیقی درمانی از فواید موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی و آرامش استفاده می کند. شخصی که تحت درمان قرار می گیرد ، تحت نظارت و تجربه یک متخصص آموزش دیده قرار می گیرد.

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

نارساخوانی یا دیسلکسیا نوعی اختلال یادگیری است که بر نحوه پردازش زبان نوشتار و گاهی گفتار افراد تأثیر می گذارد. نارساخوانی در کودکان معمولاً باعث می شود کودکان در یادگیری خواندن و نوشتن صحیح مشکل داشته باشند.

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

درمان های جایگزین برای اختلال طیف اتیسم (ASD)

درمان های جایگزین برای اختلال طیف اتیسم (ASD)

بسیاری از والدین کودکانی که دارای اختلال طیف اتیسم (ASD) هستند تصمیم می گیرند که برای کمک به وضعیت سلامت کلی و مشکلات احتمالی رفتاری فرزند خود ، استفاده از داروهای مکمل و جایگزین (CAM) را در نظر بگیرند.

مونوپلژی چیست و چگونه بر بدن شما تأثیر می گذارد؟

مونوپلژی چیست و چگونه بر بدن شما تأثیر می گذارد؟

مونوپلژی (فلج تک اندام) نوعی فلج است که روی یک اندام ، اغلب یک دست تأثیر می گذارد ، اما می تواند یکی از پاهای شما را نیز درگیر کند. گاهی اوقات می تواند یک مشکل موقتی باشد ، اما در سایر موارد می تواند دائمی باشد.

همه آنچه باید در مورد سندروم X شکننده بدانید

همه آنچه باید در مورد سندروم X شکننده بدانید

سندرم ایکس شکننده (Fragile X Syndrome)، یا FXS یک بیماری ژنتیکی ارثی است که از والدین به فرزندان منتقل می شود و باعث ناتوانی های فکری و رشدی می شود. همچنین با نام سندرم مارتین بل نیز شناخته می شود.

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.در این مقاله 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود...

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

برخی تحقیقات نشان می دهند که ژن ها بزرگترین فاکتور در تعیین میزان ابتلا به ADHD هستند. بعلاوه ، ژنها بلوکهای سازنده ساختمان بدن ما هستند. ما ژنهای خود را از والدین خود به ارث می بریم.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید