کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
کاردرمانی برای آسیب‌های تاندونی -مزایای توانبخشیسایر

کاردرمانی برای آسیب‌های تاندونی -مزایای توانبخشی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۲

آسیب‌های تاندونی مشکلاتی هستند که به‌صورت موقتی بر توانایی افراد در انجام فعالیت‌های روزمره تأثیر می‌گذارند. درمان این آسیب‌ها به کمک کاردرمانی امکان‌پذیر است. کاردرمانگر به شناسایی چالش‌های بیماری می‌پردازد و راه‌هایی برای رفع آن‌ها پیشنهاد می‌دهد. در این مطلب به بررسی کاردرمانی آسیب‌های تاندونی می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

آسیب‌های تاندونی

تاندون‌ها رشته‌هایی ضخیم و محکم هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. تاندون از ماده‌ای به نام کلاژن ساخته‌ شده است. کلاژن یکی از اجزای سازنده اصلی بدن است. کلاژن به‌عنوان یک بافت همبند در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا رشته‌های سختی را تشکیل می‌دهد که مانند رشته‌های طناب‌های نایلونی هستند. رشته‌های کلاژن به‌صورت ردیفی در کنار هم قرار می‌گیرند. هرچه تعداد این رشته‌ها بیشتر باشد و بهتر کنار هم ردیف شوند، قوی‌تر هستند. تاندون در پوششی نازک و لغزنده به نام غلاف تاندون پیچیده شده است. غلاف تاندون به تاندون اجازه می‌دهد تا به‌راحتی روی بافت‌های اطراف خود بلغزد. عملکرد اصلی تاندون‌ها انتقال نیروی تولیدشده در عضله به اسکلت استخوانی و تسهیل حرکت در اطراف مفصل است. آسیب‌های تاندونی زمانی اتفاق میفتند که تاندون شروع به تورم می‌کند. آسیب‌های تاندونی می‌توانند ناحیه‌ای که تاندون به استخوان می‌چسبد، بافتی که تاندون را احاطه کرده است (غلاف تاندون) یا بافت‌های اصلی تاندون را تحت تأثیر قرار دهند. این آسیب‌ها به‌طور معمول در شانه‌ها، دست‌ها، مچ دست، شست و ساق پا دیده می‌شوند. آسیب‌های تاندونی می‌توانند در طول زمان یا به‌صورت ناگهانی رخ دهند. در ادامه به توضیح انواع این آسیب‌ها می‌پردازیم:

 

آسیب‌های تاندونی


التهاب تاندون آشیل: التهاب تاندون آشیل پا یکی از بیماری‌های رایجی است که به‌دلایل مختلف ازجمله ورزش سنگین و طولانی‌مدت، راه رفتن با کفش پاشنه بلند، به‌شدت دویدن یا پریدن از ارتفاع خیلی بلند بدون آمادگی جسمانی ایجاد می‌شود.
اختلال تاندون تیبیال خلفی: این اختلال یکی از مشکلات شایع پا و مچ پا است و زمانی اتفاق میفتد که تاندون پشتی تیبیا ملتهب یا پاره می‌شود. در این صورت تاندون به پشتیبانی از قوس پا نمی‌پردازد و این مسئله منجر به صافی کف پا می‌شود.
تاندونیت چهار سر ران: این التهاب بیشتر در ورزشکاران، افراد فعال و کسانی که بر زانوها و پاهای خود فشار زیادی وارد می‌کنند، رخ می‌دهد.
سندروم دکرون: این بیماری در اثر تحریک و انقباض تاندون‌های ناحیه شست ایجاد می‌شود. درواقع تورم تاندون‌ها و غلاف تاندون‌های مچ دست انگشت شست باعث درد و ناراحتی در این ناحیه می‌شوند.
انگشت ماشه‌ای: انگشت ماشه‌ای بیماری‌ای است که باعث درد، سفتی و احساس قفل‌شدگی یا گرفتگی در زمان خم کردن یا صاف کردن انگشت می‌شود.
سندروم آرنج تنیس‌بازان: بیماری آرنج تنیس‌بازان ناحیه‌ اتصال تاندون‌های آرنج به استخوان قسمت بیرونی آرنج را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماران مبتلا به این بیماری هنگام استفاده از مچ دست و دست دچار درد می‌شوند. این بیماری در اثر استفاده زیاد از عضلات ساعد و مچ ایجاد می‌شود.
سندروم آرنج گلف‌بازان: این بیماری ناحیه‌ اتصال تاندون‌های آرنج به استخوان قسمت داخلی آرنج را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماران هنگام استفاده از مچ دست و دست دچار درد می‌شوند. این بیماری در اثر انجام ورزش‌های سنگین و تکراری اتفاق میفتد.
تاندونیت روتاتور کاف شانه: آسیب تاندون‌های روتاتور کاف شانه معمولاً باعث درد و تورم موضعی در جلوی شانه می‌شود. بیماران مبتلا به این بیماری حتی در هنگام استراحت نیز می‌توانند درد را تجربه کنند. در این بیماری اغلب، ماهیچه‌ها یا سایر بافت‌های مفاصل در اطراف ناحیه آسیب‌دیده سفت و ضعیف می‌شوند. بخشی از درد و تورم این تاندونیت در بافت‌های اطراف اتفاق میفتد.

آسیب‌های تاندونی باعث ایجاد چه مشکلاتی می‌شوند؟

مشکلات ناشی از آسیب‌های تاندونی بستگی به تاندونی دارند که تحت تأثیر آسیب قرار گرفته است. در ادامه برخی از رایج‌ترین مشکلات ناشی از آسیب‌های تاندونی ذکر شده‌اند:


• عدم توانایی بیمار برای بالا یا پایین رفتن از پله‌ها
• ناتوانی در ایستادن برای مدت زمان طولانی
• ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره مانند پوشیدن لباس،‌ چرخاندن دستگیره‌ها، باز کردن درها و چرخاندن کلید
• مشکل در انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش
• دشوار بودن برخی فعالیت‌ها مانند نوشتن،‌ استفاده از کامپیوتر و نواختن ساز

کاردرمانی آسیب‌های تاندونی

وقتی راه رفتن دردناک می‌شود، واکنش طبیعی انسان اجتناب از آن است. در ابتدا پزشک عمومی به ارائه پیشنهاداتی درمورد مدیریت آسیب‌های تاندونی می‌پردازد. سپس کاردرمانگر به‌صورت تخصصی آسیب‌های تاندونی و چالش‌های مرتبط با آن‌ها را درمان می‌کند. کاردرمانی با هدف بازیابی حرکات بدون درد، کمک به بیمار برای انجام فعالیت‌های روزمره و جلوگیری از مشکلات بعدی در آینده انجام می‌شود. در اینجا روش‌های درمانی مورداستفاده در کاردرمانی آسیب‌های تاندونی ذکر شده‌اند:


• کاردرمانگر برای حفظ موقعیت عملکردی، کاهش درد و استراحت تاندون، اسپلینت‌هایی مخصوص شرایط بیمار سفارش می‌دهد.
• آسیب‌های تاندونی بر توانایی بیمار در انجام وظایف روزمره تأثیر می‌گذارند. کاردرمانگر مسئولیت‌های بیمار را در محل کار تحلیل کرده و وظایفی را که باعث تشدید بیماری می‌شوند، شناسایی می‌کند. سپس با اعمال تغییراتی در محیط کار یا مسئولیت بیمار، تأثیرات آن‌ها بر آسیب‌های تاندونی را به حداقل می‌رساند.
• کاردرمانگر حرکات کششی و تمریناتی به بیماران آموزش می‌دهد تا به بهبود آسیب‌های تاندونی و بازیابی قدرت آن‌ها کمک کند. به‌علاوه او با بررسی تجهیزات ورزشی، تغییراتی برای کاهش فشار روی تاندون‌ها پیشنهاد می‌دهد.
• کاردرمانگر از درمان‌های مختلف مانند استفاده از دستگاه حرکت غیرفعال مداوم (CPM)، آب‌درمانی،‌ ماساژ درمانی، درمان حرارتی مانند واکس‌تراپی نیز در طول کاردرمانی استفاده می‌کند.
• درصورت وجود التهاب، کاردرمانگر داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین و ایبوپروفن برای کمک به کنترل التهاب و درد تجویز می‌کند. این داروها معمولاً برای مدت کوتاهی برای آسیب‌های تاندونی استفاده می‌شوند.
• کاردرمانگر معمولاً به بیماری که دچار آسیب تاندونی شده است، پیشنهاد استراحت می‌دهد. به‌عنوان مثال بیماری که در اثر بازی تنیس آسیب ‌دیده است باید تا زمان بهبودی کامل از انجام فعالیت‌هایی که تاندون آسیب‌دیده را تحت فشار قرار می‌دهند، اجتناب کند.
• آسیب‌های تاندونی باعث می‌شوند بیمار قادر به انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره نباشد. کاردرمانگر برنامه روزانه بیمار را بررسی کرده و فعالیت‌هایی را که بیشتر بر تاندون فشار می‌آورند، مشخص می‌کند. سپس راه‌هایی جایگزین برای انجام این فعالیت‌ها پیشنهاد می‌دهد.

مزایای کاردرمانی

مرحله بهبودی بیماران بعد از آسیب‌های تاندونی می‌تواند شش ماه تا یک سال طول بکشد. در این مدت بیمار ازنظر جسمی و عاطفی به حمایت کاردرمانگر نیاز دارد. حضور در جلسات کاردرمانی منجر به تسریع روند بهبودی بیمار می‌شود. در ادامه مزایای کاردرمانی آسیب‌های تاندونی ذکر شده‌اند:


• کاردرمانی باعث افزایش انعطاف عضلات و مفاصل بیمار می‌شود. تکنیک‌های کششی، ماساژ درمانی و گرمادرمانی منجر به شل شدن ماهیچه‌ها و تاندون‌های سفت می‌شوند.
• کاردرمانی با ارائه مشاوره‌هایی درمورد تکنیک‌های درمانی به افزایش فعالیت بدنی بیمار کمک می‌کند. در طول کاردرمانی آسیب‌های تاندونی روش‌هایی پیشنهاد می‌شوند که فشار وارده بر تاندون‌ها را در طول ورزش و فعالیت‌های بدنی به حداقل می‌رسانند.
• در برخی موارد آسیب‌های تاندونی به عمل جراحی ختم می‌شوند. حضور در جلسات کاردرمانی احتمال نیاز به عمل جراحی را کاهش می‌دهد.
• کاردرمانی علاوه بر تسریع روند بهبودی پس از آسیب، مانع از آسیب‌های بعدی نیز می‌شود. در طول جلسات روش‌هایی برای خودمراقبتی پس از آسیب پیشنهاد می‌شوند. این روش‌ها باعث می‌شوند بیمار در طول دوره بهبودی فعالیت‌های خود را به‌صورت مستقل انجام دهد و از آسیب‌های بعدی جلوگیری می‌کنند.
• روش‌های پیشنهادشده در طول کاردرمانی باعث افزایش کیفیت زندگی بیمار و کاهش ناراحتی‌ها و دردهای او می‌شوند.
• کاردرمانی به حفظ تعادل بیمار کمک می‌کند. در طول جلسات تمرین‌هایی برای حفظ تعادل در حین راه رفتن و ایستادن پیشنهاد می‌شوند. این تمرینات به جلوگیری از زمین خوردن و آسیب مجدد بیمار می‌پردازند.

کاردرمانی آسیب‌های تاندونی در کلینیک توانبخشی رسش

 

کاردرمانی آسیب‌های تاندونی در کلینیک توانبخشی رسش

 

آسیب‌های تاندونی می‌توانند درنتیجه فعالیت‌های ورزشی، آسیب‌های حاد یا آسیب‌های ناشی از فرایند پیری رخ دهند. یکی از روش‌های درمان آسیب‌های تاندونی، کاردرمانی است. متخصصان کلینیک توانبشخی رسش با تشکیل جلسات کاردرمانی، روش‌های درمانی مؤثری را با توجه به شرایط بیماران آسیب‌دیده پیشنهاد می‌دهند. آن‌ها با ارائه طرحی درمانی به افزایش استقلال بیمار و توانایی او برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی کمک می‌کنند. بنابراین اگر خودتان یا یکی از عزیزان‌تان دچار آسیب‌های تاندونی شده‌اید به ما مراجعه کنید و از خدمات کلینیک ما بهره‌مند شوید.

 

منابع

theotpractice.co.uk

therapy-specialists.com

eastendot.com
scvtherapyservices.com



اشتراک

مطالب مشابه

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان یکی از مشکلاتی است که امروزه آن را در جوانان مشاهده می کنیم.نوجوانانی که به افسردگی مبتلا شده اند خود را مقصر تمام اتفاقات می دانند و امیدی به آینده و حتی زندگی ندارند و گاها ممکن است که دست به خودکشی هم بزنند.ما در این قسمت از رسش کلینیک می خواهیم کی خواهیم درمورد افسردگی جوانان، علت ها، علائم و روش های درمان آن صحبت کنیم پس همراه ما باشید.

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

یکی از روش های موثر در درمان افسردی در حقیقت درمان افسردگی با ورزش کردن می باشد. این بیماری معمولا با انجام تمرینات ورزشی بهبود میابد. ما در این مطلب برخی از توصیه ها و نکات مهم برای حفظ انگیزی و شروع ورزش را بیان خواهیم کرد که دانستن آن به شما در روند درمان این بیماری بسیار کمک خواهد کرد پس با ما همراه باشید.

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. در حالی که برخی از شباهت ها بین فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد ، تفاوت های اساسی نیز وجود دارد.

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

صوت درمانی یا موسیقی درمانی از فواید موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی و آرامش استفاده می کند. شخصی که تحت درمان قرار می گیرد ، تحت نظارت و تجربه یک متخصص آموزش دیده قرار می گیرد.

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

برای یک کودک زیر 5 سال به ندرت تشخیص یک اختلال رفتاری جدی گذاشته می شود. با این حال ، آنها ممکن است علائم یک اختلال را نشان دهند که ممکن است بعدا در کودکی تشخیص داده شود.

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

داروهایی برای درمان علائم روانی زوال عقل وجود دارد ، اما برخی از روشهای درمانی غیر دارویی مؤثر بوده و عوارض جانبی کمتری را به همراه دارند.

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) نوعی صحبت درمانی است که می تواند به افراد در هر سنی از جمله کودکان و نوجوانان کمک کند. رفتار درمانی شناختی بر چگونگی تأثیر افکار و احساسات بر رفتار متمرکز است.

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

کلینیک جامع‌ توانبخشی رسش در سال ۱۳۹۵ توسط دکتر داریوش نیکبخت متخصص و اسیب شناس گفتار و زبان و آناتومیست در جهت ارائه ی خدمات توانبخشی در تهران تاسیس گردیده است.

کاربردهای تحلیل رفتار

کاربردهای تحلیل رفتار

تحلیل رفتار ریشه در سنت رفتارگرایی دارد و از اصول یادگیری برای ایجاد تغییر در رفتار استفاده می کند. برخی از شاخه های روانشناسی در درک شناختهای اساسی کوشش می کنند ، اما روانشناسی رفتاری به علل ذهنی رفتار مربوط نمی شود و در عوض خود رفتار را مورد توجه قرار می دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید