کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانهاختلالات گفتار و زبان

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۹

مدرسه برای تابستان است! این جمله می تواند والدین را به طور هم زمان تسکین دهد و کمی مضطرب کند. به عنوان والدین هدف شما می تواند تنها گذراندن تعطیلات نباشد ، بلکه لذت بردن از آن باشد ، و شاید حتی وقتی به فرزندانتان کمک می کنید یک کار را دوباره انجام دهند ، کمی از حد معمول راحت تر بگیرید. با این حال ، مانند خواندن ، گفتار و تمرین زبان فرایندی مداوم است که اگر بخواهیم ببینیم بچه هایمان همچنان به پیشرفت خود ادامه دهند ، این فرایند نباید به مدت 3 ماه تعطیل شود.

حتما بخوانید: گفتار درمانی کودکان

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند سرگرم کننده و مؤثر باشد. در خانه های شلوغ و پر جمعیت تنها راه همزمان انجام دادن کارهاست. و با وجود چهار کودک وقتی باقی نمی ماند که کل صبح را صرف برنامه ریزی درسی برای هر یک از آنها کنید. بنابراین ایده های سرگرم کننده و سرعتی را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

مطالعه بیشتر: تمرین گفتار درمانی در خانه

1. در ماشین

بیشتر مردم حداقل با برخی از مدل های بازی الفبایی آشنا هستند که در آن فکر می کنید و با استفاده از حروف الفبا دنبال یک حیوان یا غذایی می گردید که با هر حرف الفبا شروع می شود. هنگامی هم که هدف شما تمرین صدای گفتار است می توانید یک بازی مشابه را بازی کنید ، فقط به جای فکر کردن به حیواناتی که با حرف س شروع می شوند به کلماتی فکر میکنید که با صدای / ط / شروع می شوند مانند "توله یگ" ، "طوطی" و "تمساح" . به نوبت به بازی ادامه می دهید تا زمانی که کسی دچار خطا شود و نتواند کلمه ای پیدا کند.

2. گچ پیاده رو

یک بازی هیجان انگیز می تواند نقاشی کشیدن با گچ روی تخته یا حتی بر روی آسفالت کوچه و پیاده رو باشد که همزمان با نقاشی کشیدن کودک به تمرین صداها نیز بپردازد.

3. شکار تصاویر

داخل خانه و حیاط راه بروید و از هر چیزی که با صدای مورد نظر شما شروع می شود عکس بگیرید. هر کس بیشترین عکس را بگیرد ، برنده می شود. البته برای به دست آوردن جایزه کودک باید تمام کلمات را به وضوح بیان کنند. حتی می توانید برای بررسی های بعدی یک کتاب سرگرم کننده از عکس هایی که گرفته شده اند تهیه کنید.

4. خمیر بازی

کلمه ای را به صورت قرعه کشی انتخاب کنید ، سپس خمیر بازی خود را به شکل آن کلمه درست کنید. بگذارید سایر هم بازی ها حدس بزنند که شما چه چیزی درست کرده اید. برای امتیاز اضافی می توانید از آنها بخواهید کلمه درست را در یک جمله بیان کنند.

5- زمین بازی

صدای مورد نظر شما هرچه باشد ، معمولاً می توانید راهی برای تمرین کردن آن در زمین بازی بیابید. به عنوان مثال در سرسره با "هل " دادن یک عروسک خرسی بر روی سرسره  می توانید صدای / ه / را تمرین کنید. با هل دادن "قوی" یا سر خوردن از سرسره "بزرگ" ، می توانید  صدای /ق/ یا /ب/ را تمرین کنید. می توانید با گفتن "سسسسسس" از بالا تا پایین سرسره تمرین کنید و وقتی به پایین سرسره رسید کلمه را پایان دهید. نکته این است که اگر خلاق باشید ، می توانید تقریباً هر صدایی را در هر کجا تمرین کنید به خصوص در زمین بازی.  

6. ماسه  بازی

چه در محوطه شنی حیات خلوت خود باشید و چه در ساحل ، بچه ها در هر سنی عاشق شن و ماسه هستند! با دفن اشیاء یا کارتهای تصویری لمینت شده و پیدا کردن آنها توسط بچه ها یک بازی گفتاری انجام دهید. وقتی آنها اشیاء یا کارتهای گفتار را پیدا کردند ، باید آنها را در صندوق ماسه خود قرار دهند. البته باید همه آنها را پیدا کنید پس حتما سعی کنید آنها را در ناحیه کوچک دفن کنید تا با دست های کوچکشان به راحتی آنها را پیدا کنند.

7. بسکتبال با توپ کاغذی

هر کلمه تمرین را بر روی یک کاغذ بنویسید. تعداد بخش ها ی هر کلمه را در زیر آن بنویسید. سپس هر تکه کاغذ را مانند یک توپ مچاله کنید. از دختر یا پسرتان بخواهید یک توپ را انتخاب کند ، آن را باز کنید ، کلمه را بگویید و دوباره آنرا مچاله کنید و توپ کاغذ را درون سطل پرتاب کنید. اگر کلمه داخل کاغذ یک کلمه سه بخشی بود و آنها توانستند توپ کاغذی را داخل سبد بندازند سه امتیاز می گیرند. اگر یک کلمه تک بخشی بود فقط یک امتیاز کسب می کنند. از بازی لذت ببرید ، و امتیاز ها را فراموش نکنید. کودک ها  کاملا رقابت را دوست دارند! 

8. قایم موشک بازی با چراغ قوه

بچه ها عاشق بازی قایم موشک بازی با چراغ قوه در خانه هستند. کلمات تمرین خود را در اطراف خانه پخش کنید و سپس چراغ ها را خاموش کنید. یک چراغ قوه به کودک خود بدهید و سپس کلمات را پیدا کنید. از آنها بخواهید که هر کلمه را هنگام یافتن آنها بگویند.

9-سر و کله زدن با کتاب

کتابهایی را انتخاب کنید که برای فرزندانتان جالب باشد و به آنها کمک کنید تصاویر یا کلماتی را پیدا کنند که با صداهای مورد تمرین شروع شوند. می توانید از آنها بخواهید هنگامی که شما کلمات را به طور واضح بیان می کنید گوش کنند یا از آنها نیز بخواهید کلمات را بیان کنند.

10. در حال حرکت

با استفاده از موبایل و تبلت خود و استفاده از برنامه های آموزشی کلمات ، جملات و داستان های مختلف را تمرین کنید.  مخصوصا برای زمانی که در مطب پزشک منتظر هستید ، در ماشین رانندگی می کنید ، در هواپیما یا در خانه هستند و قصد بیرون رفتن ندارید این برنامه ها کاملاً عالی هستند.

11.حباب

حباب بازی را فراموش نکنید! حباب ها یکی از بهترین ابزارهای درمانی مورد علاقه کودکان هستند.

امیدوارم در تعطیللات تابستان ، بتوانید روشهای عملی برای کمک به بچه های خود برای تمرین گفتار در خانه پیدا کنید. فقط باید خلاق باشید و با آنچه توجه کودک شما را جلب میکند بازی کنید.

شما چه روش های خلاقانه ای دارید که بچه هایتان گفتار و زبانشان را در خانه تمرین کنند؟

 

برای دریافت مشاوره رایگان برای اختلال زبان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.

 


اشتراک

مطالب مشابه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید