کلینیک جامع توانبخشی رسش
16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)
16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آیا سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب قابل درمان است؟اختلالات حرکتی

آیا سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب قابل درمان است؟

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

همه ما این جمله را شنیده ایم ، شما همان چیزی هستید که می خورید. گرچه این به معنای واقعی کلمه درست نیست ، اما آنچه می خوریم قطعاً از طرق مختلف بر ما تأثیر می گذارد. این امر به ویژه در مورد افرادی که مشکلات پزشکی خاصی دارند ، صادق است. بسیاری از افراد با رابطه بین رژیم غذایی و مشکلات سلامتی مانند دیابت ، بیماری سلیاک و فشار خون بالا آشنا هستند ، اما افراد زیادی از رابطه رژیم غذایی و سندرم پای بی قرار آگاهی ندارند.

بیماری ویلیس-اکبوم ، که عموما با نام سندرم پای بی قرار (RLS) شناخته می شود ، باعث ایجاد ناراحتی در قسمت تحتانی پاها می شود و نیاز طاقت فرسا برای حرکت یا کشش را ایجاد می کند. در این بیماری به طور کلی علائم از عصر شروع شده و در ادامه شب شدیدتر می شوند. متأسفانه ، این بدان معنی است که افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار اغلب به دلیل حرکت مداوم و ناراحتی ، مشکلات خواب دارند.
اگرچه علت دقیق سندرم پای بی قرار ناشناخته است ، محققان تشخیص داده اند که افراد مبتلا به کمبود آهن بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می گیرند. به طور خاص ، اعتقاد بر این است که سطح پایین آهن در مغز ممکن است مسئول این مشکل باشد. با این حال ، سطح آهن در خون با آهن موجود در مغز برابر نیست. متأسفانه ، آزمایش خون فقط سطح آهن را در خون آزمایش می کند و تنها راه آزمایش سطح آهن در مغز استفاده از تصویربرداری تخصصی مغز است.

بنابراین ، متخصص مغز و اعصاب ممکن است به شما پیشنهاد کند که به عنوان راهی برای کنترل علائم، منابع بیشتری از آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به ویژه زمانی که شما یک بیماری پزشکی دارید که بر سطح آهن تأثیر می گذارد مانند: نارسایی کلیه ، آرتریت روماتوئید ، دیابت ، بیماری پارکینسون یا نوروپاتی محیطی. علاوه بر این ، فولات و منیزیم نیز با بهبود علائم سندرم پای بی قرار در ارتباط هستند. این بدان دلیل است که فولات و منیزیم با انقباض عضلانی مناسب و هدایت تکانه های عصبی به بدن کمک می کنند.

حتما مطالعه کنید: آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل

چه غذاهایی بخورم؟

آهن: گوشت قرمز، جگر ، اسفناج و سبزیجات برگ دار، میوه خشک ، مرغ و طیور، غذای دریایی ، غلات غنی شده با آهن، لوبیا
فولات : جگر، اسفناج و سبزیجات برگ دار، غلات غنی شده، لوبیای چشم بلبلی، عدس و لوبیا، برنج و کینوا، مارچوبه، پاستای گندم کامل، جوانه بروکسل، آووکادو
منیزیم: بادام، اسفناج، بادام هندی، بادام زمینی، شیر سویا، لوبیای سیاه، ادمامه، کره بادام زمینی، نان گندم کامل، برنج قهوه ای

سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب

از چه غذاهایی باید خودداری کنم؟

اگر مبتلا به سندرم پای بی قرار هستید ، غذاهایی نیز وجود دارند که باید از آنها اجتناب کنید زیرا می توانند وضعیت را وخیم تر کرده و علائم شما را بدتر کنند. سه ماده غذایی اصلی که نباید آنها را بخورید عبارتند از شکلات ، نوشابه های شیرین و غذاهای سرخ شده . علاوه بر این ، همچنین باید از هر نوع مواد غذایی یا نوشیدنی های حاوی کافئین خودداری کنید ، زیرا این ماده می تواند اعصاب شما را تحریک کرده و علائم شما را شدیدتر کند. این مواد شامل قهوه ، چای ، نوشیدنی های انرژی زا و شکلات هستند. از غذاهای چاق کننده و بیش از حد شیرین مانند نوشابه و غذاهای فرآوری شده نیز باید خودداری کنید. برخی شواهد نشان می دهند که افرادی که دارای اضافه وزن هستند، خطر ابتلا به سندرم پای بی قرار و همچنین بیماری های مختلف دیگر در آنها بیشتر است. بنابراین ، مهم است که چربی و قند مصرفی خود را محدود کنید ، و همچنین یک رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید.

در حالی که رژیم غذایی لزوماً به تنهایی ممکن است سندرم پای بی قرار را درمان نکند ، خوردن یک رژیم غذایی غنی از آهن ، فولات و منیزیم و همچنین محدود کردن چربی ، قند و مصرف کافئین می تواند به کاهش شدت علائم سندرم پای بی قرار کمک کند. در بعضی موارد ، این ممکن است برای رفع کامل علائم کافی باشد ، در حالی که در موارد دیگر ممکن است از درمان های اضافی مانند دارو برای کاهش علائم استفاده شود. با این وجود ، فواید سلامتی زیادی از تغذیه سالم حاصل می شود ، پس چرا فرصتی به آن نمی دهید؟


منبع محتوا : premierneurologycenter
برچسب ها:
اشتراک

مطالب مشابه

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری پیشرونده و با واسطه سیستم ایمنی است. علائم متداول اولیه بیماری ام اس (MS) عبارتند از مشکلات بینایی، سوزن سوزن شدن و بی حسی، درد و اسپاسم، ضعف یا خستگی و ....

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کاردرمانی می تواند به شما در یادگیری نحوه مراقبت از خود در هنگام زندگی با ام اس کمک کند. در ایم مقاله به چند نمونه از آنها اشاره شده است.

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

ام اس خوش خیم به حالتی می گویند که بعد از چندین سال ابتلا ، بیشتر توانایی بدن خود را حفظ کرده باشید. علائم ام اس خفیف شامل خستگی، اسپاسم عضلات، مشکلات بینایی، بی حسی و گزگز و .... مشکل حافظه مشکلات تمرکز

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

کودکان با سرعت خود به نقاط عطف رشدی می رسند. تأخیرهای موقتی و جزئی معمولاً دلیلی برای هشدار نیستند ، اما تأخیر مداوم یا تأخیرهای متعدد در رسیدن به نقاط عطف می تواند نشانه ای باشد که ممکن است کودک بعداً در زندگی دچار چالش هایی شوند.

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) که معمولاً با نام لوگریگ شناخته می شود ، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) و پارکینسون ، سه مورد از شناخته شده ترین بیماری هایی هستند که در زیر مجموعه اختلالات نرودژنراتیو قرار می گیرند.

ریز نوشتن و سایر نشانه های اولیه پارکینسون

ریز نوشتن و سایر نشانه های اولیه پارکینسون

علائم اولیه بیماری پارکینسون ممکن است شناسایی نشوند به خصوص اگر گاهاً اتفاق بیفتند. اگر علائم تکرار شونده ای را مشاهده می کنید حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان های خانگی برای سندرم پای بی قرار

درمان های خانگی برای سندرم پای بی قرار

علائم سندرم پای بی قرار برای هر فردی می تواند در طول و شدت مشکل متفاوت باشد. برخی از افراد علائم خفیف را به طور متناوب تجربه می کنند ، در حالی که برخی دیگر در هر بار علائم شدیدتری دارند. مهم نیست که میزان درد شما چقدر است ، برخی از درمان های خانگی وجود دارند که می توانند برای مدیریت وضعیتتان به شما کمک کنند.

5 مرحله بیماری پارکینسون

5 مرحله بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون (پارکینسونیسم) با وجود برخی علائم قابل تشخیص است. این علائم شامل لرزش یا تکان های غیرقابل کنترل ، عدم هماهنگی و مشکلات گفتاری است. با این حال ، علائم متفاوت هستند و ممکن است با پیشرفت بیماری بدتر شوند.

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

دیس پراکسی یا دیسپراکسیا یک اختلال حرکتی مبتنی بر مغز است که بر مهارت های حرکتی ظریف و درشت ، برنامه ریزی حرکتی و هماهنگی تأثیر می گذارد. این مشکل به هوش مربوط نمی شود ، اما گاهی اوقات می تواند بر مهارت های شناختی تأثیر بگذارد.

ورزشهای مناسب پارکینسون

ورزشهای مناسب پارکینسون

چگونه ورزش می تواند نقش مهمی در کنار آمدن با بیماری پارکینسون داشته باشد. کلینیک رسش در این مقاله به شما می گوید که چگونه با خیال راحت تمرین کنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. خانم سمساریخانم سمساری
    0

    سلام من الان ۲۲ سالمه و از ۴ سالگی سندرم پای بیقرار دارم باقرصم دردش خوب نمیشه و تا صبح بیدارم.. نوشابه و آب لیمو و آب هویج باعث میشه دردپا خیلی بدتر بشه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام بهتره مواردی که باعث بدتر شدن می شود را رعایت کنید.

  2. سهیلا پوراحمدسهیلا پوراحمد
    0

    سندروم پای بیقرار دارم ی دارو معرفی کنید در بارداری ضرر نداشته باشد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      داروهایی که معمولا در سندرم پای بیقرار تجویز می شوند، داروهایی هستن که باعث کاهش بیقراری می شوند و در عین حال ممکن اشت برخی داروها داروهای ارامبخش باشند و حتماولازم است زیر نظر پزشک مربوطه بر اساس مشکل فعلی شما تجویز شود.

  3. ندا گروسیندا گروسی
    0

    مصرف غذاهای آب پز شده آیا در درمان سندروم پای بی قرار تاثیری خواهد داشت یا خیر؟ و میزان مصرف این مقدار غذاها باید به چه صورت باشد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      معمولا تاثیر دارد.اما چقد مشخص نیست

  4. مرتضی نوروزیمرتضی نوروزی
    0

    با سلام پدر 57 ساله ای دارم مدت زمانی است که در پاهایش لرزش احساس میکند . همچنین پای چپش نیز احساس میکنم که برخی مواقع از کنترل خارج میشود. ایا این علائم ممکن است که به سندروم پای بی قرار تشبه شود یا خیر؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام با توجه به سن پدر شما حتما نیاز به بررسی های دقیق کلینیکی و پارا کلینیکی می باشد

سوال خود را از ما بپرسید