کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اختلال خواب: خروپف ، آپنه خواب ، سندرم پای بی قراربیش فعالی

اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اختلال خواب: خروپف ، آپنه خواب ، سندرم پای بی قرار

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

آیا کودک شما که مبتلا به ADHD است بیش از حد خوب می خوابد ، یا اینکه او تمام شب را پهلو به پهلو می شود و می چرخد؟

همه کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) مشکل خواب ندارند ، اما این مشکل ممکن است اتفاق بیفتد. در یک مطالعه ، تقریباً نیمی از والدین گفتند فرزند بیش فعالشان مشکل خواب دارد. والدین گزارش دادند که فرزندشان هنگام بیدار شدن احساس خستگی می کند ، کابوس می بیند یا سایر مشکلات خواب مانند آپنه خواب یا سندرم پای بی قرار دارد. مطالعه دیگری که بر روی کودکان مبتلا به ADHD انجام شد ، نشان داد که این کودکان خواب با کیفیت پایین تر، دشواری در بیدار شدن و خواب آلودگی بیشتری در طی روز دارند.

آیا خروپف با ADHD ارتباط دارد؟

لوزه های بزرگ و آدنوئیدها می توانند تا حدی مجاری تنفسی را در شب مسدود کنند. این می تواند باعث خروپف و خواب ناخوشایند شود.

این حالت به نوبه خود ، ممکن است روز بعد به مشکلات توجه منجر شود. در یک مطالعه روی کودکان 5 تا 7 ساله ، خروپف در کودکان با ADHD خفیف بیشتر از سایر کودکان بود. در مطالعه دیگری ، بچه هایی که خروپف می کردند تقریباً دو برابر بیشتر از همسالان خود به ADHD مبتلا بودند. با این حال ، این ثابت نمی کند که خروپف باعث ADHD می شود.

کودکانی که خروپف می کنند در تست های توجه ، توانایی های زبانی و هوش ، نمره پایین تری می گیرند. برخی مطالعات نشان داده اند که خارج کردن لوزه ها و آدنوئیدها ممکن است باعث خواب بهتر و بهبود رفتار بدون نیاز به دارو شود.

حتما مطالعه کنید : 21 نکته مهم برای نگهداری از کودک مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی

آپنه خواب

افراد مبتلا به آپنه خواب زمان های کوتاهی قطعی تنفس دارند ، اگرچه آنها این را نمی دانند. این زمان ها می توانند به طور مکرر در طول شب اتفاق بیفتند.


لوزه های بزرگ شده و آدنوئیدها شایع ترین دلایل بروز آپنه خواب در کودکان هستند. اما چاقی و آلرژی های مزمن نیز می تواند یک دلیل باشد.

مانند بزرگسالان ، کودکان مبتلا به آپنه خواب در طول روز خسته خواهند شد. ممکن است در تمرکز مشکل داشته باشند و علائم دیگری نیز در رابطه با کمبود خواب داشته باشند. به عنوان مثال ، ممکن است تحریک پذیر باشند.

آپنه خواب در کودکان قابل درمان است. متخصص اطفال یا متخصص گوش ، حلق و بینی می تواند تشخیص دهد که آیا لوزه های کودک شما به حدی بزرگ شده اند که راه هوایی را مسدود کرده و باعث بروز آپنه در خواب شوند یا خیر.

برای تأیید تشخیص ، ممکن است مطالعه خواب بر روی کودک انجام شود که در یک آزمایشگاه خاص انجام می شود. هر کودک دارای لوزه های بزرگ یا خروپف بلند دچار آپنه خواب نیست.

جراحی یک روش درمانی برای کودکان دارای لوزه ها و آدنوئیدهای بزرگ است. سایر درمانها برای کسانی که تنفس شبانه محدود به علت آلرژی یا دلایل دیگر دارند ، در دسترس است.

آیا سندرم پای بی قرار با ADHD ارتباط دارد؟

مطالعات نشان می دهد که بین اختلال در خواب و ADHD و نیز سندرم پاهای بی قرار (RLS) و ADHD ارتباط وجود دارد. با سندرم پای بی قرار ، یک احساس خزنده در پاها و گاهی در بازوها احساس می شود. این احساس اشتیاق مقاومت ناپذیری برای حرکت ایجاد می کند. سندرم پای بی قرار باعث اختلال در خواب و خواب آلودگی در روز می شود.

افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار و اختلال در خواب ممکن است احساس کم توجهی ، بدخلقی و یا بیش فعالی داشته باشند - که همگی می توانند از علائم ADHD باشند. برخی از محققان معتقدند که افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار و برخی از افراد مبتلا به ADHD ممکن است یک مشکل مشترک در رابطه با ماده شیمیایی دوپامین مغز داشته باشند. با این حال ، همه مبتلایان به ADHD سندرم پای بی قرار ندارند.

به کودک دچار ADHD خود کمک کنید تا خوب بخوابد

یک خانواده "بدون کافئین" باشید. مراقب کافئین پنهان در رژیم غذایی کودک باشید. نوشیدنی ها و غذاهای کافئین دار را از آشپزخانه خود دور نگه دارید.

منظم باشید. یک برنامه منظم و روزمره با ساعت های خاص خواب ، اوقات بیداری ، وعده های غذایی و اوقات خانوادگی داشته باشید.

صداها را از بین ببرید. اگر هنگام خواب صداها کودک شما را اذیت می کند ، از دستگاه "نویز سفید" استفاده کنید که صدای زمزمه می دهد. برای بچه هایی که حساسیت زیادی به سر و صدا دارند ، پلاگ های گوش گیر تهیه کنید.

هنگام خواب اتاق خواب کودک خود را تاریک نگه دارید. قرار گرفتن در معرض نور می تواند در تولید طبیعی ملاتونین در بدن اختلال ایجاد کند.
از مصرف داروهای خواب پرهیز کنید. اگر مصرف دارو کاملاً ضروری است ، ابتدا با پزشک کودک خود صحبت کنید.

مشکلات پزشکی را در نظر بگیرید. آلرژی ، آسم یا مشکلاتی که باعث درد می شوند، می توانند خواب را مختل کنند. اگر کودک شما با صدای بلند خروپف می کند و یا در تنفس وقفه دارد ، با پزشک خود مشورت کنید. مشکل در خواب نیز می تواند علامت اضطراب و افسردگی باشد.

اطمینان حاصل کنید که کودک روزانه ورزش می کند. از ورزش قبل از خواب خودداری کنید. مطالعات نشان می دهد که ورزش منظم به افراد کمک می کند تا آرام تر بخوابند.

قبل از خواب کودک خود را حمام گرم ببرید. خواب معمولاً مرحله خنک کننده چرخه دمای بدن را دنبال می کند. پس از استحمام فرزندتان ، دمای اتاق خواب او را خنک نگه دارید تا ببینید به شما کمک می کند یا نه.

از تماشای تلویزیون ، بازی های ویدئویی خشن و کارهای خانه قبل از خواب خودداری کنید. خیلی تحریک کننده هستند.

داروهای کودک خود را مرور کنید. در مورد مشکلات خواب فرزندتان به پزشک اطلاع دهید. از پزشک خود بپرسید آیا می توانید دوز صبحگاهی داروی ADHD او را در اوایل روز بدهید یا شاید داروهای با اثرگذاری کوتاه مدت بتواند به شما کمک کند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اختلالات خواب و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .

 


منبع محتوا : Webmed
اشتراک

مطالب مشابه

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.در این مقاله 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود...

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

برخی تحقیقات نشان می دهند که ژن ها بزرگترین فاکتور در تعیین میزان ابتلا به ADHD هستند. بعلاوه ، ژنها بلوکهای سازنده ساختمان بدن ما هستند. ما ژنهای خود را از والدین خود به ارث می بریم.

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

همه انواع اختلال نقص توجه و بیش فعالی به یک یا چند ویژگی گره خورده اند. اختلال ADHD با بی توجهی و نیز رفتار بیش فعالی-تکانشی مشخص می شود. این رفتارها غالباً در سه نوع بروز می کنند.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

آیا دخترتان به جای درس خواندن برای امتحان دائما در حال رویا پردازی است؟ این دختران ممکن است در معرض خطر اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD) باشند.

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که رژیم غذایی باعث اختلال رفتاری بیش فعالی شود. اما، تحقیقات نشان می دهند که برای برخی از افراد ، تغییرات رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم ADHD کمک کند.

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

قبل از تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی، لازم است بدانید که چگونه اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اتیسم می توانند اشتباه گرفته شوند و بفهمید که چه زمانی با هم همپوشانی و ارتباط دارند.

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوعی اختلال است که بر مغز و رفتار تأثیر می گذارد. هیچ درمانی برای قطعی آن شناخته نشده است ، اما چندین گزینه می تواند به درمان کودک شما کمک کنند و علائم آنها را مدیریت کند.

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی تأثیر بگذارد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مریم گروسیمریم گروسی
    0

    ممنون از مطالب شما ایا به هر بد خوابی میتوانم عنوان اختلال خواب را بدهیم یا خیر خود من الان 35 ساله هستم در جوانی به شدت بدخواب بوده ام الان کودک 8 ساله ام نیز هیمن شرایط را دارد ایا نیاز به درمان این موضوع وجود خواهد داشت یا خیر و برای شروع درمان بدخوابی از کجا باید اغاز کنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      بله با توجه به اینکه بد خوابی می تواند روی رشد مهارت ها ویادگیری و خلق و خوی کودک تاثیر بگذارد بهتر است پیگیری شود و بهتر است به پزشک متخصص گغز و اعصاب کودکان مراجعه کنید

سوال خود را از ما بپرسید