کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟اتیسم

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۹

اختلال طیف اوتیسم (ASD) نامی است که برای توصیف طیف گسترده ای از مشکلات رشد عصبی استفاده می شود که می تواند در برخی رفتارها ، تکنیک های ارتباطی و سبک های تعاملات اجتماعی مشاهده شود.

اوتیسم را یک "اختلال طیفی" می نامند زیرا در مقایسه با الگوی عصبی عادی که عموما " هنجار اجتماعی" نامیده می شوند، علائم ظاهری اوتیسم می تواند در یک طیف از "خفیف" (نه چندان قابل توجه) تا "شدید" (بسیار قابل توجه) باشد.

طبق آخرین نسخه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) ، پزشکان با شناسایی چندین علامت کلیدی اتیسم را تشخیص می دهند. اما علائم اتیسم در افراد مختلف بسیار متفاوت است.

علائم همچنین می توانند با افزایش سن تغییر کنند: علائم اتیسم که در کودکی تجربه می کنید ممکن است با آنچه در دوران نوجوانی تجربه می کنید کاملاً متفاوت باشد.

حال بررسی می کنیم که علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

حتما مطالعه کنید : همه چیز در مورد علائم اتیسم در کودکان

علائم شایع اتیسم در نوجوانان چیست؟

علائم ظاهری اتیسم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. علائم اوتیسم در نوجوانان تفاوت چندانی با علائم کودکان یا بزرگسالان ندارد. در اینجا خلاصه ای از معیارهای تشخیصی اوتیسم با توجه به DSM-5 آمده است:

  • مشکل در تعاملات اجتماعی و ارتباطی مانند برقراری مکالمه یا فهم حالات بدن
  • داشتن الگوهای رفتاری متمرکز یا محدود ، مانند عملکردهای حرکتی تکراری مانند تکان دادن دست ها ، یا پایبندی دقیق به برنامه روزانه تا حدی که در صورت بر هم خوردن این الگوها احساس پریشانی کند.
  • علائم بیرونی اوتیسم در اوایل رشد قابل شناسایی است ، حتی اگر تشخیص آنها آسان نباشد ممکن است با بزرگتر شدن کودک آشکار شوند.
  • علائم اوتیسم منجر به چالش های قابل توجهی در سازگاری با هنجارهای اجتماعی یا محیط کار می شود.
  • علائم اوتیسم به وضوح بخشی از یک ناتوانی ذهنی متفاوت یا اختلال رشد نیست (اگرچه می توان آنها را در کنار یکدیگر تشخیص داد)

همچنین این علائم با توجه به "شدت" آنها نیز تشخیص داده می شوند.

برخی از افراد مبتلا به اتیسم ممکن است فقط این علائم را در حد "خفیف" نشان دهند. اما دیگران ممکن است مشکلات "شدیدی" را تجربه کنند که توانایی آنها در انطباق با هنجارهای عصبی و اجتماعی و ارتباطی را مختل می کند.

به همین دلیل است که بسیاری از افراد معتقدند تشخیص و معالجه هرچه سریعتر ضروری است.

تشخیص اتیسم "شدید" ممکن است به فرد کمک کند تا با افزایش سن ، هنگامی که سازگاری برای خودکفایی ضروری می شود ، به منابعی که برای تعدیل این هنجارها نیاز دارند ، دسترسی پیدا کند.

اتیسم در نوجوانان

این علائم معمولاً چه زمانی شروع به بروز می کنند؟

علائم اتیسم می تواند از کودکی تا بزرگسالی تغییر کنند. در بسیاری از موارد ، اوتیسم طبق تعریف قابل تشخیص نیست ، مگر اینکه علائم آن در کودکی وجود داشته باشد تا الگوی رفتاری ایجاد شود.
البته زمان دقیقی وجود ندارد که علائم اوتیسم در نوجوان شما محسوس شود.
اما همانند بسیاری از نوجوانان ، شما ممکن است در هنگام بلوغ ، معمولاً در سن 11 تا 13 سالگی شروع به دیدن تغییرات رفتاری و عاطفی کنید.
علائم اوتیسم ممکن است با شروع تحصیل در دوره راهنمایی و دبیرستان ، که در آن روابط اجتماعی در زندگی نوجوان نقش مهمی دارند ، بیشتر قابل توجه باشند.

حتما مطالعه کنید : علائم و نشانه های اتیسم

اگر فکر می کنید نوجوان شما مبتلا به اوتیسم است چه کاری باید انجام دهید؟

اوتیسم قابل درمان نیست. این بخشی از شخصیت و خصوصیات نوجوان شماست.

به نوجوان خود کمک کنید تا بفهمد چه کسی است و یاد بگیرد که خود را دوست داشته باشد و بپذیرد ، مخصوصاً اگر نگران پذیرفه نشدن است.

ابتدا به یک متخصص اطفال ، روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید که متخصص اوتیسم باشد. آنها می توانند شما را در تشخیص اوتیسم راهنمایی کنند ، از جمله:

  • رشد نوجوان خود را با چک لیست نقاط عطف رشد معمول مقایسه کنید
  • انجام یک ارزیابی رفتاری عمیق
  • دریابید که چه منابعی ممکن است به نوجوان شما کمک کنند بر چالش های سازگاری با هنجارها و خودکفا شدن غلبه کند.

چگونه از یک نوجوان مبتلا به اوتیسم حمایت کنید؟

درست مانند اینکه علائم اوتیسم برای همه متفاوت است ، نتایج مربوط به فرد اوتیسم نیز برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

اولین چیزی که باید درک کنید این است که نوجوان شما (یا شما!) آسیبی ندیده یا کمبودی ندارید.

اما ممکن است به منابعی نیاز داشته باشند که به آنها کمک کند در انطباق با هنجارهای عصبی ، بر چالش ها غلبه کنند ، بسته به اینکه اتیسم آنها "خفیف" یا "شدید" تشخیص داده شده باشد.

در اینجا مواردی است که می توانید انجام دهید تا نوجوان شما احساس دوست داشته شدن و پذیرفته شدن توسط شما و اطرافیانتان داشته باشد و همچنین به آنها در دوست داشتن و پذیرش خودشان کمک کند.

نوجوان مبتلا به اوتیسم

خود را درمورد اوتیسم آموزش دهید

منابع جدیدی برای درک و زندگی با اوتیسم هر روز اضافه می شوند.

با پزشکان، محققان یا آسیب شناسان گفتار ماهر در اوتیسم صحبت کنید تا موارد زیر را بیاموزید:

  • اطلاعات بیشتر در مورد اوتیسم و چگونگی عملکرد آن
  • آنچه در مغز واگرای عصبی اتفاق می افتد
  • چگونه از نوجوان خود طرفداری کنید ، وقتی دیگران نمی فهمند یا نمی پذیرند که آنها چه کسانی هستند

کتابهای زیادی بخوانید و منابع آنلاین را بررسی کنید. در اینجا فقط چند مورد ذکر شده است:

  • "راهنمای یک فرد متفکر برای اوتیسم" توسط شانون دس روچز روزا
  • "انسان منحصر به فرد" توسط باری پریزانت
  • "تنوع عصبی" توسط استیو سیلبرمن - یک کار جامع در مورد تاریخچه ، تشخیص و درک بیشتر از آنچه اوتیسم هست (و نیست)
  • شبکه خودآزمایی اوتیسم (ASAN)
  • شبکه اوتیستیک و شبکه غیر باینری (AWNN)

حتما مطالعه کنید : موسیقی درمانی در درمان اوتیسم

همه چیز را در مورد نوجوان خود بیاموزید

به هر حال بیشتر والدین این کار را انجام می دهند . اما اگر نوجوان شما مبتلا به اوتیسم است و مطمئن نیستید که چه کاری باید انجام دهید ، از آنها بپرسید!

با نوجوان خود گفتگوی آزاد داشته باشید. از آنها بخواهید که به شما بگویند به چه فکر می کنند یا افکار خود را بنویسند.

اگر نوجوان شما توانایی کلامی یا نوشتاری برای به اشتراک گذاشتن افکار یا احساسات خود را با شما نداشته باشد ، بسیار مهم است که رفتار او را مشاهده کنید و توجه داشته باشید که چه عواملی ممکن است باعث واکنش های رفتاری او شوند.

آنچه را که به آنها در به حداقل رساندن رفتارهای مخل یا محدود کننده توانایی آنها کمک می کند (و نمی کند) را متوجه شوید.

اگر فکر می کنید رفتار آنها مخل است یا مانع توانایی آنها برای موفقیت در مسیر های مورد علاقه شان می شود ، سعی کنید این عوامل را به حداقل برسانید یا به نوجوان خود کمک کنید مکانیزم های مقابله ای برای آنها پیدا کند.

در اینجا چند ایده وجود دارد:

  • روشنایی باعث این موضوع می شود؟ خانه خود را کم نور نگه دارید.
  • صدای بلند تمرکز آنها را مختل می کند یا حواس آنها را بیش از حد تحریک می کند؟ برای آنها یک هدفون حذف کننده نویز یا گوش گیر بخرید.
  • آیا نوجوان شما احساسات شدیدی دارد؟ به آنها فضا بدهید و درکشان کنید. فریاد نزنید ، آنها را شرمنده نکنید و با زخم زبان یا خشونت به آنها پاسخ دهید.

جوانان مبتلا به اوتیسم

حتما مطالعه کنید : آماده سازی اتاق برای کودک مبتلا به اتیسم در خانه

آنها را برای آنکه هستند بپذیرید

صرف نظر از پیامی که بسیاری از والدین نوجوانان مبتلا به اوتیسم از افراد و سازمانهای اطراف خود می گیرند ، هیچ مشکلی برای نوجوان شما وجود ندارد. نیازی به رفع آنها نیست.

در عوض ، به نوجوان خود این حس را بدهید که دوست داشته شده است. آنها را در تمام وقایع خانوادگی خود بگنجانید. در فعالیت های مورد علاقه آنها شرکت کنید.

به مرزهای آنها احترام بگذارید ، خواه با اجازه دادن به آنها در انتخاب دوستان و سرگرمی های خاص خود و یا حفظ حریم خصوصی آنها در هنگامی که آن را درخواست می کنند.

ثابت قدم و حمایت کننده باشید

اتیسم "از بین نمی رود" یا "بهتر نمی شود". و شخصیت، شناخت، احساسات، فردیت فرزند شما را نشان می دهد.
حضور در کنار نوجوان بسیار مهم است زیرا آنها نه تنها چالش های معمول نوجوانی را تجربه می کنند بلکه فشار بیشتری را برای مطابقت با استانداردهای عصبی تحمل می کنند.

ثبات در حفظ یک محیط مثبت و پذیرفته می تواند تأثیر بسزایی در جهت زندگی آنها در سالهای نوجوانی داشته باشد.

کمک به نوجوان خود در یادگیری مهارتهای خاص زندگی یا رفتارهایی که ممکن است تسلط به آنها دشوار باشد نیز می تواند نوعی حمایت باشد. برای ایجاد مهارت در این زمینه ها ، می توانید:

  • به یک روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید که به نوجوان شما کمک کند تا بر روی چالش های شخصی کار کند. آنها همچنین می توانند داروهایی را برای اضطراب ، افسردگی ، وسواس فکری عملی یا سایر شرایط تجویز کنند که ممکن است بر احساس رضایت شخصی نوجوان شما تأثیر بگذارد.
  • به یک آسیب شناس گفتار مراجعه کنید یا گفتاردرمانی انجام دهید تا به هرگونه چالش ارتباطی کمک کنید  .
  • به یک متخصص رفتاردرمانی مراجعه کنید تا برای کارهای روزمره ، فعالیت ها یا عادت هایی که ممکن است در فعالیت های نوجوان شما اختلال ایجاد کند به او کمک کند.
  • به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا بتواند در بهینه سازی رژیم غذایی یا مصرف مکمل های نوجوان شما برای کاهش رفتارها یا احساسات چالش برانگیز کمک کند.

حتما مطالعه کنید: آیا اوتیسم یک ناتوانی است ؟

سخن پایانی

اوتیسم یک بیماری پزشکی نیست که نیاز به درمان داشته باشد.

اما یک تشخیص است که بسیاری از مردم نمی فهمند. شما خود ممکن است در حال حاضر اوتیسم را به طور کامل درک نکنید ، حتی به عنوان والدین یک نوجوان اوتیسم.

مهم است که نوجوان شما برای دست یافت به چیزهایی که میخواهد به تمام معنا مورد علاقه ، پذیرش و حمایت قرار گیرد.

برای تشخیص اوتیسم در کودک یا نوجوان شما حمایت جدی وجود دارد. این می تواند به آنها کمک کند منابع و خدمات مورد نیاز را برای تجربه نتایج شخصی مثبت تر یا رضایت بخش تر در طول زندگی خود داشته باشند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای اوتیسم نوجوانان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو شما هستیم.


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم

تست و تشخیص اتیسم

پزشکان معمولاً در ابتدای کودکی ASD را تشخیص می دهند. اما ، از آنجا که علائم و شدت این اختلال بسیار متفاوت است و هنوز علت این اختلال کاملا کشف نشده است ، تشخیص اختلال طیف اتیسم اغلب می تواند دشوار باشد.

 5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

ورزش نه تنها به كودكان مبتلا به اتیسم كمك می كند كه فعالیت بهتری در محیط داشته باشند ، بلكه به كاهش وزن نیز كمك می كنند و منجر به سلامتی كلی می شوند

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

تشخیص اتیسم برای فرزند شما می تواند یک اتفاق تغییر دهنده زندگی برای شما و کل خانواده باشد ، اما شما در این امر تنها نیستید. در اینجا نکاتی از مشاور آموزشی آدام سوفرین در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید وجود دارد .

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

در حال حاضر ، افراد مبتلا به اتیسم در اثر تغییراتی که شیوع کرونا ( COVID-19) ایجاد کرده است ، دچا ر چالش های فراوانی در زندگی روزمره شده اند.

اتیسم غیر کلامی

اتیسم غیر کلامی

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلاً صحبت نکنند. در حقیقت ، حدود 40 درصد کودکان مبتلا به ASD غیرکلامی هستند.برای آگاهی از این مشکل و چگونگی بهبود ارتباط ، به خواندن این متن ادامه دهید.

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اوتیسم با عملکرد بالا یک تشخیص پزشکی رسمی نیست. این اصطلاح اغلب برای اشاره به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم استفاده می شود که بدون کمک زیادی می خوانند ، می نویسند ، صحبت می کنند و مهارت های زندگی را مدیریت می کنند.

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

میخواهیم بررسی می کنیم علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

عوارض اتیسم

عوارض اتیسم

اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است.

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

محققان استرالیایی دریافته اند كه كودكان مبتلا به اتیسم برخلاف بازی با اسباب بازی ها هنگام بازی با حیوانات بیشتر اجتماعی می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. محمد پارسا عنصریمحمد پارسا عنصری
    0

    سلام وقت بخیر من یه پسر 14.5 ساله دارم با مشکلاتی مانند خجالتی بودن و افت تحصیلی و در مورد درسهاش البته خیلی دروغ می گویید ممکن هست مشکل اوتیسم داشته باشه البته کلا بچه تر و فرزی نیست و کند هست در همه موارد اما در گیتار زدن تقریبا حرفه ای است و خیلی مستعد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. علائمی که مطرح کرده این مهم است و نیاز به پیگیری دارد. احتمال اتیسم کم می باشد اما سایر اختلالات مطرح است.

  2. ناشانسناشانس
    1

    سلام وقت به خیر نوجوان پسر 12 ساله سابقه عصبی بودن وابسته به پدر و بیقراری در بعضی مکانها و حساسیت به بعضی چهره یا افراد اما بدون سابقه بستری یا درمان طی دو سه اتفاق تنش زا از جمله جدا شدن از خانواده و درگیری فیزیکی بصورت شدید به پدر خود چسبیده و حرکات عجیب از جمله لمس سروسینه پدر و بوسیدن مکرر دست و پای پدر و پادشاه و فراتر خواندن پدر میکرد و بعد از بستری شدن و جدایی موقت از پدر بصورت وحشتناک جیغ کشیده و خود را به هر طرفی میزند البته کار آسیب زا نمی کند و چند دقیقه عادی می شود با هوشیاری کامل با گوشی بازی می کند و حتی میتواند بدون مشکل فوتبال بازی کند و با ما صحبت کند اما به محض جدایی از توپ و گوشی جیغ و تکانه های شدید و غیر عادیش شروع می شود تشخیص شما چیه آیا اتیسم می باشد؟شوک الکتریکی کارساز می باشد؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام فرزند شما علاوه بر اتیسم باید بلحاظ سایر اختلالات سایکولوژیک هم بررسی بشود تا به قطعیت درباره ی اختلال فرزند شما رسید. بنابراین بهتر است سریع تر اقدامات درمانی صورت گیرد

  3. بی نامبی نام
    0

    آیا با افزایش سن علایم بیشتر میشه؟ من کودک مبتلا به اوتیسم دارم که تازه چهار سالش شده و حدوده یک سال و خورده ای تحت درمان گفتار و ذهنی است، در حال حاضر صحبت میکنه ولی خیلی واضح نه ولی قابل فهم هست و داره ادامه میده،ولی هنوز نتونسته شعر حفظ کنه، در حال حاضر متفاوت از سایر بچه ها نیست ولی خیلی نگرانم که نکنه بزرگ شه خیلی ظاهر متفاوت بگیره یا همین توانایی هارو از دست بده، یا کارهای غیر معمول انجام بده، یه توضیح میدین در این رابطه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      خیر با افزایش سن ممکنه نقص در یادگیری مهارت های جدید کمی مشکل ساز بشه که اونم با توانبخشی و تمرین و تکرار قابل حله و جای نگرانی وجود نداره

  4. ناشناسناشناس
    0

    ایا اگر اوتیسم در کودکی درمان نشود در نوجوانب ممکن است باعث سایکوز شود؟یعنی دچار وهم و خیالات شود؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      اتیسم های شدید و سطح ۲ نیز گاها ممکن است است گاها با اختلالات سایکوز همراه باشد . بنابراین درمان در سن پایین و درمان زودتر بسیار موثر خواهد بود.

سوال خود را از ما بپرسید